PoliticăȘtirile 60m.RO

Deși școala online este un dezastru, ministrul Sănătății se opune revenirii elevilor în bănci

În ciuda numeroaselor semnale de alarmă cu privire la școala online, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă nu susține revenirea la școală a tuturor elevilor. Acest lucru va fi posibil doar când va exista „un control bun al pandemiei” și o incidenţă „extrem de scăzută” a cazurilor de COVID-19.

Cu ministrul Educaţiei am discutat despre revenirea la şcoală pentru clasele terminale şi pentru clasele din învăţământul special, iar dacă ne vom afla într-o situaţie absolut favorabilă, în care incidenţa să fie mult, mult scăzută, atunci da, va putea fi pe masa opţiunilor şi revenirea claselor”, a declarat Ioana Mihăilă.

În opinia sa, revenirea tuturor elevilor în bănic nu se va facea prea curând, ci trebuie îndeplinite o serie de condiții:

Ar trebui ca pandemia să fie foarte, foarte bine controlată şi incidenţa să fie extrem de redusă, ceea ce nu cred să se întâmple chiar în două săptămâni. (…) Şcolile funcţionează pentru clasele terminale şi pentru clasele primare şi, de asemenea, în învăţământul special, dar cred că trebuie să aşteptăm un control bun al pandemiei pentru a reveni în şcoli în format întreg al claselor„, a mai spus ministrul Sănătății.

Back to top button