PoliticăȘtirile 60m.RO

Dănuț Aelenei (AUR): Un tablou al neputinței. Cum a ajuns Mamaia-Sat din paradis un infern?

Deputatul AUR Dănuț Aelenei avertizează asupra unei situații în care o destinație de vacanță este distrusă cu bună știință de către nepăsarea și incompetența autorităților. Este vorba despre localitatea Mamaia-Sat, care se transformă pe zi ce trece dintr-un paradis într-un infern. Investitorii au construit haotic, fără să respecte prevederile în curs, iar infrastructura este la pământ.

Deputatul AUR a afirmat că în această localitate se construiesc blocuri în zone de case, în regim de înălțime mai mare decât cel reglementat P+4, fără locuri de parcare. Mai mult decât atât, în partea ce dă înspre mare, s-au ridicat hoteluri, care la rândul lor, nu respectă multe din prevederile impuse de planurile de urbanism. La nivel de infrastructură, situația este la fel de dramatică.

Mamaia-Sat este o zonă care aparține de Năvodari. Ar fi putut fi o destinație de vacanță, dar s-a construit mult și haotic și se construiește în continuare, iar infrastructura este cu mult rămasă în urmă. Din cauza lipsei de interes privind necesitățile și starea de confort a cetățeanului din rând din partea autorităților locale și a intereselor obscure ale acestora, Mamaia-Sat, în loc să se dezvolte armonios și să crească nivelul calitativ al serviciilor oferite, în realitate, oferă prilejul unei dezvoltări imobiliare haotice, bazate pe satisfacerea intereselor unor investitori privați.

În contextul actual, în care cadrul legislativ existent prevede o serie de excepții și de norme interpretabile, statul – prin intermediul autorităților publice – nu reușește să asigure prin activitatea de urbanism și amenajare a teritoriului condițiile de dezvoltare durabilă și respectarea interesului general”, a explicat Dănuț Aelenei de la tribuna Parlamentului.

Puteți urmări aici intervenția deputatului AUR Dănuț Aelenei:

Back to top button