Internațional

Creatorul vaccinului rusesc Sputnik, ucis la Moscova

Comitetul de Investigații al Rusiei a început să cerceteze uciderea unui bărbat în nord-vestul Moscovei, a declarat reporterilor biroul agenției din Moscova.

Un reprezentant al agențiilor de aplicare a legii a declarat pentru TASS că victima este Andrey Botikov, cercetător senior la Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya, care a contribuit la crearea vaccinului Sputnik V.

Potrivit anchetatorilor, pe 2 martie, într-un apartament al unui imobil de pe strada Rogova din Moscova, un tânăr de 29 de ani l-a sugrumat cu o centură pe proprietarul apartamentului, în vârstă de 47 de ani, în timpul unei certe și a fugit.

„Locația atacatorului a fost stabilită în scurt timp. În timpul interogatoriului, acesta a pledat vinovat și a fost pus sub acuzare. Inculpatul are antecedente penale, întrucât a fost judecat sub acuzația de săvârșire a unei infracțiuni grave. În viitorul apropiat, ancheta intenționează să depună o petiție instanței de arestare a inculpatului în așteptarea procesului”, a spus Comitetul de Investigație.

Agențiile de aplicare a legii au spus că crima a fost o crimă domestică și rezultatul unui conflict.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button