PoliticăȘtirile 60m.RO

Vasile Nagy (AUR): Să îi acordăm Bisericii rolul ce i se cuvine în viața noastră, dacă vrem să ne păstram identitatea

Deputatul AUR Vasile Nagy afirmă că, în această perioadă de înstrăinare şi de răzvrătire împotriva valorile religioase și morale pe care o traversează întreaga lume, noi, românii trebuie să îi acordăm bisericii rolul ce i se cuvine în viața noastră, dacă vrem să ne păstram identitatea.

Biserica cere tuturor creştinilor care sunt implicaţi în viaţa socială şi politică, cât şi celor care sunt aleşi, să nu uite nici o clipă în funcţia şi munca lor statutul de creştin şi că trebuie să facă totul cu responsabilitate, cu frică faţă de Dumnezeu şi cu dăruire totală pentru binele obştesc.

Lumea de azi este într-o stare de înstrăinare şi de răzvrătire împotriva lui Dumnezeu. Valorile religioase şi morale sunt ameninţate constant de un neo-păgânism care invadează oriunde viaţa societăţii. Persoana, comunitatea familială, cea locală şi societatea românească se află în situaţia de a constata o serie de mutaţii fine dar sigure care sunt încă în derulare şi care ating în diferite proporţii şi cu mai diferite efecte specificul personalist şi comunitar al structurilor sociale la toate palierele, marcând o luptă aproape insesizabilă împotriva manifestării în lume a duhului lui Hristos”, a afirmat Vasile Nagy în declarația sa politică susținută în Parlament în data de 5 mai.

În acest context, deputatul AUR susține că atât românii, cât și întreagă Europă contemporană, trebuie să își asume valorile morale și religioase și să îi acorde bisericii rolul care i se cuvine, „acela de a ajuta și a uni societatea”.

Asumarea de către noi, românii, dar şi de către Europa contemporană a tradiţiilor creştine milenare este, o necesitate firească pentru păstrarea identităţii romaneşti şi a celei europene. Trebuie să știm că biserica este o mamă, o mamă foarte bună care îi așteaptă pe copiii ei ca să îi ajute, să îi povățuiască și să le ofere acel sprijin pe care numai o mamă poate să îl ofere. Protejaţi Biserica, căci a distruge este foarte uşor, dar a rezidi este foarte greu” se mai arată în declarația politică a lui Vasile Nagy.

Back to top button