Știrile 60m.RO

Beatrice Mahler: Există riscul unui nou val de infectări după sărbătorile pascale

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, nu exclude riscul unui nou val de infectări după sărbătorile pascale, însă acest lucru depinde de mai mulți factori, cum ar fi respectarea măsurilor și faptul că majoritatea celor care au fost în vacanță provin din marile orașe – deci vorbim, probabil, de persoane vaccinate.

Rămâne de văzut dacă persoanele care au mers în vacanță sunt vaccinate. Sigur că da, atâta timp cât măsurile nu sunt respectate, există acest risc de a avea un nou val de infectări. Mă bazez pe autoeducația pe care am făcut-o în tot acest timp și, nu în ultimul rând, pe procentul de persoane vaccinate. Au plecat în minivacanță persoane din orașe mari, unde știm că procentul de persoane vaccinate este crescut”, a declarat Mahler la RomâniaTV.

Totodată, medicul a precizat că situația din spital este mult mai bună comparativ cu lunile trecute. „Starea internaților este mult mai bună, avem locuri inclusiv în secția COVID. Numărul scăzut în secția COVID ne permite să intrăm în procedurile de dezinfecție. Este o direcție bună. Sper să înțelegem că vaccinarea este cea care aduce pe termen lung o viață cât mai aproape de nromal”, a mai spus Mahler.

Back to top button