Internațional

Soldații ucraineni din Bahmut spun că forțele rusești încearcă să încercuiască orașul

Doi soldați ucraineni care luptă în orașul Bahmut din estul țării au declarat miercuri că se tem de o tentativă de încercuire a orașului de către forțele rusești, deși nu se așteaptă la o schimbare dramatică în zilele următoare.

„Situația din oraș este foarte alarmantă, dar continuăm să luptăm”, a declarat unul dintre soldați, pe care CNN nu îl identifică din motive de securitate.

Soldatul neidentificat din Bakhmut, cu care CNN este în contact permanent de săptămâni întregi, a declarat că „există lupte de stradă intense pentru fiecare casă din est, nord-est și sud-est”, dar a precizat că, deși amenințarea rusă continuă să crească, nu crede că rușii ar putea face progrese semnificative în următoarele zile.

„Acest lucru este foarte îngrijorător pentru noi și pentru toți cei care sunt sănătoși la cap, în special pentru cei care au văzut ce s-a întâmplat cu oamenii încercuiți în Soledar. Și noi am fost acolo. Și nimeni nu vrea ca acest lucru să se întâmple din nou”, a declarat soldatul.

Viceministrul ucrainean al apărării a recunoscut că Rusia „își intensifică presiunea” asupra orașului Bahmut din estul țării.

„Inamicul aruncă în luptă un număr semnificativ de personal, arme și echipamente militare, încercând să străpungă apărarea noastră, suferă pierderi semnificative, dar nu-și abandonează planurile”, a declarat Hanna Maliar pe Telegram. „Acum, în Donbas, împotriva superiorității lor în ceea ce privește numărul de soldați și arme, noi avem avantajul unui comandament militar profesionist și al curajului soldaților”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button