Politică

Nicușor îi arde la buzunar pe bucureșteni: Iarna caloriferele reci, vara fierbinți deși afară sunt 27 de grade

Deși afară au fost 27 de grade, caloriferele din casele bucureștenilor sunt fierbinți. Nu ar fi vreo problemă, doar că suntem în luna mai. În multe blocuri din Capitală, caloriferele sunt calde încă, pentru că Societatea de Termoficare nu a oprit furnizarea agentului termic. Ca să nu plătească degeaba, oamenii își reglează singuri necesarul de energie.

Chiar dacă afară este primăvară și nu doar în calendar, iar temperaturile ajung și la 27 de grade Celsius, în multe blocuri din Capitală, caloriferele sunt calde. 

Bucureștenii sunt supărați pentru că, după luni întregi de iarnă, îi așteaptă și de acum înainte facturi mari. 

Potrivit regulamentului, pentru ca furnizarea agentului termic să fie oprită, trebuie ca timp de 3 zile consecutiv, temperaturile în timpul nopții, să fie mai mari de 10 grade Celsius. 

„Acest lucru s-a petrecut noaptea trecută, deci s-au împlinit cele trei nopți cu temperaturi peste 10 grade. Ca urmare, noi am început să reducem temperaturile în calorifere și mâine dimineață, pentru că este un proces destul de complex, se va opri cu totul căldura în Capitală”, a anunţat Adrian Gîtlan, director general adjunct Termoenergetica.

Locuitori din sectoarele 2 și 3 au îngheţat în case din cauza unei avarii majore apărută în curtea CET Sud.

„Chiar e posibil așa ceva? Nu avem cu ce să facem baie, nu avem cu ce să ne spălăm. Mai rău ca la țară! Stăm cu 10 pulovere pe noi, ca să putem să ne încălzim”, spunea atunci o pensionară. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button