PoliticăRepublica MoldovaȘtirile 60m.RO

Ciprian Titi Stoica(AUR): cine îi reprezintă pe românii patrioți în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din Basarabia?

În Republica Moldova vor avea loc alegeri anticipate după ce președintele Maia Sandu a decis dizolvarea parlamentului. A făcut acest lucru deoarece nu a reușit să își impună propriul guvern.

Nu este prima oară când un astfel de proces nu are loc la termen, în fapt instabilitatea politică de la Chișinău este o constantă. Două forțe politice importante se vor bate pentru a forma majoritatea parlamentară necesară numirii guvernului: formațiunea PAS a Maiei Sandu și PSRM a lui Igor Dodon. Cele două forțe nu sunt însă capabile să obțină de unele singure această majoritate, rămâne de văzut ce rezervă jocul electoral de la Chișinău.

„România a uitat de peste trei milioane de români aflați dincolo de Prut. Frații trebuie să se ajute între ei și acest lucru nu se vede în această perioadă în care bătăliile politice interne s-ar putea să lase iar pradă Rusiei teritoriul românesc situat la Est de Prut.

Privesc cu regret deoarece acolo nimeni nu îi reprezintă pe românii patrioții în cadrul alegerilor parlamentare anticipate care vor veni în Basarabia. Eu văd doar grupuri de interese meschine care sacrifică viitorul românilor. Peste jumătate din populație este plecată, alungată de sărăcie, dar politicienilor moldoveni nu le pasă deoarece se gândesc numai la ei. Vedem aceeași oameni care se plimbă prin diferite partide politice și care se inventează sau reinventează la fiecare ciclu electoral. Atunci când un partid este uzat moral corabia este părăsită și se face una nouă sub forma unei noi speranțe. Dar cu aceeași oameni vom obține aceleași rezultate.

De aceea în Basarabia este nevoie nu de partide politice noi ci de personaje politice noi, necompromise, inteligente și capabilă să îi reprezinte pe românii patrioți. Avem peste 30% din electorat nereprezentat de forțele socialiste pro-ruse sau de cele neomarxiste declarat pro-europene. Nici o forță politică importantă nu se mai declară fățiș pro- românească, deși aceasta ar fi una majoritară.

Pe bună dreptate românii basarabeni și-au pierdut încrederea. Majoritatea a ales să abandoneze Republica Moldova, a venit în România sau a plecat în Europa cu pașaportul românesc. Este dreptul lor, așa cum este dreptul oricărui român” a declarat parlamentarul AUR Ciprian Titi Stoica.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button