SocialȘtirile 60m.RO

Coronavirus: Suntem pe trend descendent. Medicii explică motivele pentru care a scăzut numărul de cazuri

Aproape toată țara a depășit valul trei de infectări cu Covid19, în acest moment doar Cluj, Ilfov și București fiind încă în scenariu roșu, dar cu mari șanse să intre curând în scenariul galben. Medicii infecționiști susțin această evoluție se datorează, în mare parte, vaccinării populației și respectării măsurilor restrictive.

Potrivi medicilor infecționiști vom ieși în maximum două săptămâni din cel de-al treilea val. „Trendul este descendent pentru toată România, este evident. În general, când apare un trend descendent, când intră pe făgașul ok, el continuă repede pe acest drum. Problema este dacă ne vom menține”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutului „Matei Balș” din Capitală.

Cu toate acestea, dr. Marinescu a subliniat că trebuie să fim vigilenți din cauza noilor tulpini apărute la nivel mondial, referindu-se cu precădere la tulpină indiana de SARS-CoV-2, despre care nu se cunosc la acest moment foarte multe informații.

Discuția este dacă ne vor influență noile tulpini, indiana sau altele, tot ce poate să apară de aici în colo. Altfel, ar trebui să fie o vara clar mai liniștită. Este mai puțin important dacă vom avea parte de al patrulea val. În traducere asta ar însemna o creștere a numărului de infectări, dar dacă oamenii sunt vaccinați și transformă infecția în guturai, mai puțin mă interesează dacă am multe infectări”, a mai spus medicul.

Back to top button