Social

Pastorală de Paște: Pandemia ne cheamă să preţuim viaţa şi sănătatea

În Pastorala de Paști, Patriarhul Daniel afirmă că trăim vremuri grele, dată fiind pandemia Covid-19. Dar această perioadă de criză medicală poate fi transformată într-una de întărire în credinţă, prin rugăciune și sporire a iubirii față de cei aflați în suferință. Iată de ce, insistă PF Daniel, acum, mai mult ca oricând, oamenii trebuie să fie solidari cu cei greu încercați.

„Criza medicală sau pandemia ne cheamă să preţuim viaţa şi sănătatea noastră, precum şi viaţa şi sănătatea semenilor noştri, ca fiind daruri primite de la Dumnezeu, pe care însă trebuie să le protejăm cu multă responsabilitate spirituală şi sanitară”, spune PF Daniel în mesajul transmis de Paști.

În Pastorala de Paști, Patriarhul face apel la pomenirea morților, cu rugăciune şi recunoștință, ca o datorie morală şi ca un act de sănătate spirituală a sufletului unui creștin.

,,Cimitirele ortodoxe româneşti sunt locuri de reculegere şi de pelerinaj. În ele aflăm mormintele bunicilor şi părinţilor noştri, precum şi morminte sau monumente funerare ale marilor personalități naţionale, oameni de cultură, de artă, oameni de știință, morminte şi monumente ale eroilor care s-au jertfit pentru unitatea, libertatea şi demnitatea poporului român, ale eroilor revoluției române din decembrie 1989, dar şi morminte ale martirilor mărturisitori ai lui Hristos Domnul din închisorile regimului comunist totalitar” – Patriarhul Daniel.

Totodată, Patriarhul Daniel amintește în mesajul său de Paști și de românii din diaspora, dar nu-i uită nici pe cei din țările aflate la granița cu România. Împreună cu ei, noi toți trebuie „să cultivăm mai intens comuniunea fraternă”, ne îndeamnă Preafericitul Părinte Daniel.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button