Politică

Florin Cîțu: STS va face implementarea certificatului verde european

Serviciul pentru Telecomunicații Speciale (STS) se va ocupa în România de implementarea certificatului verde european, dar deocamdată un astfel de document nu a fost aprobat la nivelul Uniunii Europene, a declarat miercuri premierul Florin Cîțu.

„Detaliile au fost trimise către STS de foarte mult timp. STS face implementarea. Deocamdată nu e gata, nu a fost aprobat la nivelul Uniunii Europene. Sunt doar nişte informaţii pe care le avem, despre modul în care să îl construim. Aşa cum am spus de fiecare dată, sperăm ca o astfel de măsură nu va discrimina cetăţenii şi, din punctul nostru de vedere, aşa cum spunea şi domnul preşedinte al României, este doar datorită sau din cauza unor elemente medicale, deci dacă sunt probleme medicale, să poţi să circuli cu acest certificat verde. În momentul în care toată Europa o să fie vaccinată şi în România majoritatea persoanelor vor fi vaccinate, s-ar putea să nu mai fie nevoie de acest certificat verde”, a declarat Florin Cîţu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button