PoliticăȘtirile 60m.RO

Scandalul demisiei lui Voiculescu, înscenare pentru a ascunde eșecul PNRR? Barna și Cîțu s-au împăcat, după certurile de săptămâna trecută

După tensiunile dintre USR PLUS și premierul Cîțu generate de demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, Dan Barna a revenit la gânduri mai bune. Liderul USR PLUS a declarat recent că are o relaţie „foarte bună, de respect, colegială” cu premierul Florin Cîţu.

 Întrebat la DIGI 24 ce fel de relaţie are cu Florin Cîţu, Barna a spus: „Foarte bună, colegială. Cele două zile de săptămâna trecută în care am aşezat pe baze mai funcţionale şi mai solide coaliţia au avut exact acest rol, să resetăm funcţionarea şi am o relaţie de respect, colegială, pe care o consider o relaţie în regulă. A fost un moment dificil al coaliţiei, consider că am avut maturitatea să îl depăşim şi suntem pe o logică de construcţie şi de consolidare a încrederii”.

Dan Barna a menţionat că nu a exagerat atunci când a spus că USR PLUS nu poate să meargă mai departe în coaliţie cu Florin Cîţu în funcţia de premier. „La momentul acela era poziţia asumată şi poziţia corectă. În urma dialogului, am găsit o variantă prin care am decis să mergem mai departe, tocmai pentru că în această perioadă de criză şi de, pot să spun, dramatism pentru România, pentru că mulţi oameni suferă din cauza acestei pandemii, era important să găsim o soluţie şi să regăsim lucrurile care ne leagă şi care ne ţin împreună, decât să le accentuăm pe cele care ne separau”, a spus vicepremierul.

Back to top button