Politică

Panaite Vasile, securistul bun în toate partidele

Domnul Panaite Vasile este făcător de miracole. A terminat liceul industrial cu un angajament cu securitatea și a fost operator de tablou de comandă până la 24 de ani, când l-a lovit harul și a devenit director de firmă la Piatra Neamț. În timp ce era director de firmă la Piatra Neamț și apoi Contabil șef la primăria unei comune din Neamț, făcea la zi și Teologia la București și un curs de perfecționare de contabilitate, ca orice politician care se respectă – întâi se angajează și apoi se califică.

În 2004, Dumnezeu îl ajută să ajungă primar PDL. În 2005-2007 în timp ce era primar la Neamț făcea în același timp facultatea la ASE la București, un masterat tot la ASE și un curs în Olanda în timpul liber căci, vrednic este!

Desigur profesorii de la ASE nu au nicio vină pentru diplomele domnului Panait care este evident un geniu. Sfântul Panait trăia totuși ca un pustnic doar din mila alegătorilor. În 2008 conform declarației de avere și destoinciei Agenției Naționale de Integritate și ANAF-ului nu avea nimic, nimic nici la venituri nici la averi. Avea o casă din 1994 și cumpărase pe credit un apartament la Piatra Neamț. Credit de la sfinții părinți căci în declarația de avere nu apare nicio bancă. Zero lei, nu mașină, nu firme, nu nimic. Sărac, dar primar.

Firma nevestii are un noroc incredibil la contracte cu statul, căci doar postul și rugăciunile au adus noroc preavrednicului primar. E drept că, până să fie primar, firma a fost o nenorocire cu datorii multe dar, odată ce l-a lovit funcția, a venit și soarele. În persoana lui Pinalti, viitor pușcăriaș și baron PDL de Neamț. În timpul contractelor de la Pinalti firma făcea de 4 ori mai mulți bani decât a făcut în anul în care DNA-ul a lovit nimicitor. În firmă au intrat milioane de EUR, cum era și firesc pentru un om care se sacrifică pentru țărișoară și trăiește din mila alegătorilor.

Între 2009 și 2013, perioada cea mai rodnică a PDL-ului, Vasilică cumpără vreo 20 de hectare de teren plus vreo 2360 de metri intravilan în Piatra Neamț. Mai cumpără și două case, una la el în comună și alta la Piatra Neamț, ambele de 200 de metri pătrați, și mai face și niște dependințe, tot de vreo 200 de metri pătrați, unde să se roage cel mai probabil, căci altfel nu are cum să nu fi intrat în atenția ANI. Plus un Mercedes, că nu se putea altfel.

Căderea baronului PDL de Neamț a fost resimțită dur și în suflet, așa că omul s-a gudurat rapid pe lângă putere. A trecut rapid sub aripa PSD-ului, respectiv a domnului Arsene, așa că firma și-a revenit.

Asta se reflectă imediat în firmă. Dividendele încasate de nevastă în acel an sunt de peste 1 milion.

În 2017 devine, printr-o altă minune, prefect, de pe o zi pe alta. Sunt neomarxiști, atei și trădători de patrie care ar considera asta ca fiind o șmecherie. Câștigă de dimineață, după o luptă îngrozitoare cu vitregiile, postul de inspector asistent la o comună PSD din Neamț. Această realizare îi permite, pe seară, să fie numit Prefect PSD de Neamț.

Se împut lucrurile la PSD, DNA-ul bate la porțile baronului PSD, așa că omul trece la PRO România. Dumnezeul și baronii de Neamț își iau mâna și de pe firma nevestii, așa că datoriile se adună.

Lucru care, bineînțeles, îl întoarce cu fața la cer și decide să vândă tot și să doneze tot, tot inclusiv cele trei case și apartamentul, ca orice viitor pustnic, că doar nu se așteaptă nimeni ca absolventul de Teologie să fie un mafiot șmecher care înșală statul.

În 2019, datoriile firmei sunt de 416 050 EUR și, chiar dacă ar vinde tot, firma este pe minus cu 127.298 de EUR. Repetă experiența din 2008 și trăiește iarăși cu soare și rugăciune în 2019. Asta conform declarației de avere, unde trece că familia a avut venituri zero. Trece și la PNL, căci ANI și ANAF-ul sunt acum la liberali. Este, firesc, răsplătit pentru post și devine Secretar de Stat la Ministerul Mediului din partea PNL-ului.
#haisictirPNL

USRPLUS -tot pe burtă. Liderii cei minunați sunt probabil cu ochii la cer în perioada asta, pe iertare, belșug, România fericită și castrată. În comentariu este un link la un video cu el și toți tartorii PNL. – Valeriu Nicolae

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button