Știrile 60m.RO

Autoritățile din Israel, în alertă. Au fost semnalate cazuri de cazuri de miocardită la persoane vaccinate cu Pfizer

După discuțiile privind siguranța administrării serului AstraZeneca, au apărut noi informații privind reacțiile adverse ale vaccinul Pfizer. Mai mult cazuri de miocardită au fost semnalate în Israel la persoanele cu vârste de până în 30 de ani, vaccinate cu prima doză de ser produs de Pfizer-BioNTech.

Deocamdată nu este clar dacă numărul acestor cazuri este neobişnuit de ridicat şi nici dacă există vreo legătură cu vaccinul anti-COVID de la Pfizer – BioNTech. Nachman Ash, coordonatorul campaniei israeliene de combatere a pandemiei, a anunţat că aceste cazuri vor fi investigate.

Determinarea unei legături cu vaccinul, a explicat responsabilul israelian, va fi dificilă, întrucât miocardita, o afecţiune care adesea se vindecă fără complicaţii, poate fi cauzată de o varietate de virusuri şi un număr comparabil de cazuri a fost raportat de asemenea în anii anteriori, potrivit Agerpres.

România va primi luni cea mai însemnată tranșă de vaccin anti-COVID de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 725.400 doze.

Back to top button