Social

Cozi la intrarea în țară: Românii se întorc acasă de Paște

Cozi impresionante s-au format la frontiera de Vest, în special în Vama Nădlac, de către românii care se întorc acasă cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Lista galbenă a țărilor pentru care este obligatorie carantina a fost modificată și au fost incluse țări cu o importantă Diasporă românească precum Italia, Germania, Belgia și Franța.

Pentru a evita carantina, mii de români au încercat să revină în țară înainte de intrarea în vigoare a noii liste, astfel că s-au creat cozi uriașe. Afluxul mare a survenit în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar din cauza cozilor mulți nu au mai apucat să intre în țară în termenul legal pentru a nu mai face carantina, astfel că s-au hotărât să revină în țările de adopție.

„Am vrut să vin în țară să petrec Paștele. Nu vin să stau în carantină,” a spus unul dintre românii care s-a decis să nu mai revină în țară.

„Păi cum să stau două săptămâni în carantină? Ne dau afară de la muncă”, a zis un alt român care a decis să nu mai treacă granița. 

Cozile uriașe s-au format din cauza procedurilor birocratice care trebuie urmate, respectiv efectuarea triajului și completarea actelor care au durat zeci de minute fiecare. 

Au fost și numeroși români care nu știau că trebuie să intre în carantină și asta pentru că nu s-au informat înainte de a pleca la drum.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button