Politică

Conducerea Electrica miroase a Securitate: Cioloș, Barna, pe burtă

Jurnalistul Valeriu Niculae prezintă un nou material din seria România căpușată, în care o prezintă pe doamna Maria Cristina Mandă, o apropiată a șefilor cu multe grade din Securitate.

,,Conform unei publicații locale, Maria Cristina Mandă este fiica fostului generalului DIE (actual SIE) Gheorghe Manda. La începutul anilor 90, numele ei apare în 2 firme împreună cu un fost ofițer de securitate (Silviu Mohora), mâna dreaptă a unui general de securitate.

Doamna Mandă, absolventă de Drept, a fost în conducerea Electrica din partea ministerului în timpul mandatului domnului Sereș. A fost și în alte sinecuri la Moldomin, la Complexul Energetic Rovinari, la Regia Națională a Pădurilor, la Comicex și la AVAS (un inventar al oamenilor care au trecut pe la AVAS și averilor lor ar fi probabil cel mai înspăimântător document despre căpușarea României). În 2007, doamna Manda făcea de minim 24 de ori mai mulți bani decât majoritatea românilor. În 2009 era și în Fundația Colegiului Național de Apărare (Gabriel Oprea, Cumpănașu, Diaconescu au fost și ei membri), căci nu se putea altfel.

A fost consiliera Monei Pivnicieru și a lui Gabriel Oprea și, deși fostă membră PSD, a fost consilieră și a ministrilor Monica Macovei și Cristian David (PNL), precum și consiliera Președintelui Interimar, Crin Antonescu. Și, în timpul tehnocraților, domnul Tobă a numit-o subsecretar de stat la MAI și a stat și în mandatul domnului Tudorache, actualul director executiv PLUS că doar noi, tehnocrații, eram niște domni. În august 2020, în timpul guvernului liberal, doamna Manda a trecut de la Ministerul Justiției la Electrica pe poziție de Director, deși singura experiență în domeniu a fost consultarea dată unui ministru care a ajuns în pușcărie din cauza felului în care a privatizat Electrica cu mai mult de 15 ani în urmă. Și ea primește cel mai probabil undeva între 293.871 și 698.889 RON pe an de la statul nostru cel necapturat de servicii. Nu cred că vreau să știu ce pensie va avea căci voi contribui la ea. Țara lor, a partidului unic, cum s-ar zice.

Conducerea USRPLUS continuă să tacă asurzitor pe subiectul căpușării. Atât Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache dar și Dan Barna și domnul Ghinea sunt toți, bine mersi, pe burtă. Bravos națiune!

Româniacăpușată grad **** ( * sunt valorici, ***** tartori)”, notează Valeriu Nicolae pe pagina sa de Facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button