Politică

USR-iști, bucuroși că au scăpat de Vlad Voiculescu. Compromis cu PNL și UDMR

Liderii locali ai USR sunt extrem de bucuroși că au scăpat de Vlad Voiculescu și anunță noua înțelegere cu UDMR și PNL. Mihai Polițeanu USR Prahova: „Mă bucur că s-a ajuns la un compromis privind continuarea coaliției de guvernare USRPLUS-PNL-UDMR.”

„Și eu cred, ca și colegii mei, că această coaliție este singura soluție pentru guvernarea României în situația politică actuală. Cred că spiritul noului acord este unul corect și benefic funcționării coaliției. Demiterea lui Vlad Voiculescu a fost nedreaptă și operată într-un mod absolut necolegial. Prevederile care asigură dezbatere în coaliție, prezentarea unei evaluări atent argumentate înaintea revocării oricărui ministru sunt esențiale pentru continuarea unei guvernări funcționale, în care să putem avea încredere în partenerii noștri. Mă bucur că s-a ajuns și la un acord privind un număr de priorități, de reforme, pe care coaliția se angajează, cu un calendar relativ clar. Asta a fost și propunerea mea în discuțiile interne din grupurile parlamentare USR PLUS. Salut și mă bucur de introducerea unei prevederi în acord privind constituirea Comisiei pentru Cod Electoral, însă trebuie să ridic un semnal de alarmă cu privire la formularea aleasă: „Operaționalizarea Comisiei de Cod electoral, în baza unui mandat agreat în Coaliție ” Mă tem că reforma electorală ar putea fi compromisă de rezistența UDMR și a unor colegi din PNL. Sper să nu îmi fie confirmată temerea. Nu este deloc în regulă ca o Comisie pentru cod electoral să pornească la muncă cu un mandat limitativ în care să i se spună ce este și ce nu este acceptabil. Știm toți că UDMR nu vrea sub nicio formă revenirea la două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, de exemplu. Dacă nu ne vom înțelege cu partenerii, atunci, alături de colegi din USR PLUS, voi propune reformele pentru care foarte mulți oameni ne-au votat, pentru care am militat ani de zile și pe care le-am promis în campanie. Vă pot promite că într-un fel sau altul voi propune pe agenda parlamentară reformele din cadrul „Oameni noi în politică”. Să sperăm că acest lucru se va întâmpla în cadrul Comisiei de cod electoral cu sprijinul tuturor partenerilor din coaliție.”, a scris Mihai Polițeanu pe pagina sa de Facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button