JUSTIȚIE

Alex Căutiș: Fost expert DNA, actual director în Primăria Constanța, implicat în afaceri ilegale cu terenuri la Vama Veche

V-am povestit în precedentele două articole (pe care le puteți citi AICI și AICI) despre cum Cătălin Cucoară, fost expert cadastrist DNA, actual director al Direcției Cadastru din Primăria Constanța, Cătălin Cucoară, a “cumpărat” cu preț de 15 ori diminuat un teren la Vama Veche, de la Bezim Alexandru și Bezim Camelia care l-au achiziționat în 2004.

Vă vom prezenta în articolele viitoare cum Cătălin Cucoară, expert cadastrist DNA și fratele său, Cristian Cucoară, care deține o firmă de cadastru, au înșelat niște cetățeni pentru a putea pune mâna încă din 2004 pe acest teren, trecut pe numele familiei Bezim. În articolul de față vă vom prezenta una dintre legăturile fraților Cucoară cu familia Bezim. La prima vedere Bezim Alexandru și Bezim Camelia, niște săteni din comuna Hangu, județul Neamț, cumpără în 2004 un teren de 350 mp la Vama Veche. Terenul arabil fusese proaspăt trecut în 2003 în intravilan de către primarul din Limanu (Vama Veche). Vom reveni asupra acestui aspect în articolele viitoare. Pe data de 18 August 2020 Bezim Alexandru ia certificat fiscal de la Primăria Limanu, semnat de primarul Daniel Georgescu, pentru a se putea vinde terenul. În certificat este trecută suprafața de 350 mp. Pe 20 august aceeași primărie, cu semnătura primarului Georgescu, îi dă adeverință pentru a putea vinde terenul, în adeverință fiind trecut tot 350 mp. Pe 21 august cadastristul Cristian Cucoară face o măsurătoare necesară vânzării și îi rezultă nu 350 mp, ci 400 mp. Pe 30.10.2020 însuși Cristian Cucoară, împreună cu frati-su, fostul expert DNA Cătălin Cucoară, “cumpără” acest teren mărit din măsurători cu 50 mp, dar subevaluat la preț de 15 ori. Primarul Georgescu, care știe foarte bine prețul zonei, nu a observat nici diferența de preț enormă, prin care s-a omis plata unei taxe la stat, nici diferența de suprafață. Și avea motivele lui să nu observe: în iulie 2020 primarul Georgescu, în cârdășie cu cadastristul Cristian Cucoară a dorit să preia ilegal în inventarul comunei un teren domeniu public al statului. S-a ocupat de măsurători pentru acea trecere ilegală același Cristian Cucoară, cu frate fost expert DNA, care se pregătea să ia moca 50 mp din domeniul primăriei. Despre asociere dintre cei doi pentru furtul unui teren domeniu public al statului citiți AICI. Dar să revenim la familia Bezim. Există suspiciuni rezonabile că ei au fost doar interpușii fraților Cucoară. Fiica soților Bezim, Alexandra Bezim, este administrator la o societate producătoare de mobilă din comuna Hangu, județul Neamț. La acea societate este asociat și a fost administrator chiar Cristian Cucoară. Vom povesti în articolele viitoare cum Cristian Cucoară a făcut o serie de porcării cadastrale pentru a putea familia Bezim să cumpere acest teren cât mai aproape de mare. În fapt își pregătise sieși și fratelui său acest teren. DNA Constanța poate șoma în continuare pe acest caz, le facem noi treaba. Vom avea multe de povestit despre clanul Cucoară, foști prefecți, procurori și polițiști. Poate și ceva ofițeri SRI.

va urma

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button