Politică

Migranți afgani înjunghiați la Timișoara: Nica îl acuză pe Fritz

Procurori ai Parchetului Timiş fac cercetări şi administrează probatorii în vederea identificării agresorilor care au înjunghiat, luni seara, doi cetăţeni afgani, dintre care unul a decedat, au declarat pentru AGERPRES reprezentanţii Biroului de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Potrivit procurorului de caz, citat de Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, se lucrează pentru identificarea făptuitorilor şi pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt.

Doi cetăţeni afgani au fost înjunghiaţi, luni seara, în zona Gării de Nord din Timişoara, iar unul dintre ei a decedat, în urma unor agresiuni ai căror autori sunt încă neidentificaţi.

Surse judiciare au menţionat faptul că ar fi avut loc o încăierare între două grupuri de migranţi afgani, doi bărbaţi fiind înjunghiaţi. Trecătorii au sunat la 112 şi mai multe echipaje de la Ambulanţă şi Poliţie au sosit la faţa locului.

Cei doi răniţi au fost duşi la spital, dar unul dintre ei a murit, cel de-al doilea fiind în stare gravă. 

Dominic Fritz și Alin Nica se acuză reciproc în cazul incidentului violent

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a reacționat imediat, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, la declarația primarului privind spațiile de carantinare pentru migranți.

„CJ Timiș a oferit deja spațiu pentru punerea în carantină a migranților și sunt surprins că acest lucru nu este cunoscut la nivelul Primăriei Timișoara. Prefectura Timiș ne-a solicitat locurile de cazare, iar noi am răspuns acestui apel cu punerea la dispoziție a unui spațiu pregătit să primească 45 de persoane, igienizat, compartimentat și autorizat DSP Timiș. Sper ca eforturile noastre să nu fi fost în van, iar infrastructura existentă să fie folosită dacă a fost solicitată”, a transmis Alin Nica.

Dominic Fritz: Crima a avut loc la câțiva pași de locuința mea

„S-a întâmplat la câțiva pași de unde locuiesc eu, cunosc foarte bine această zonă, și cu toții suntem șocați de acest incident grav, care mă întristează. Este un incident care neliniștește foarte mulți timișoreni, un om a murit, altul este rănit grav. Este un incident izolat, dar nu fără cauze sistemice, iar aceste cauze nu mai pot fi ignorate. În primul rând mă aștept ca poliția să găsească vinovații, dar în același timp trebuie să găsim și soluții pentru problema de bază. Iar problema este că avem o populație de refugiați în Timișoara care momentan este a nimănui, organele responsabile ale statului par să se complacă cu ideea că problema se va rezolva cumva de la sine”, a spus astăzi Dominic Fritz.

Back to top button