Politică

USR a copiat un proiect legislativ AUR și se laudă cu el

Deputatul AUR, Daniel Gheorghe Rusu, a inițiat un proiect legislativ care prevede expres „obligativitatea înregistrării și transmiterii în direct a ședințelor Consiliului Local, Consiliului Județean, Consiliului municipal, consiliilor locale de sector etc, sub sancțiunea anulării ședinței de Consiliu în cazul nerespectării acestui fapt.”

„Asumarea responsabilității presupune și deschiderea transparentă a proceselor decizionale. Astfel, aleșii locali își vor putea argumenta hotărârile în fața alegătorilor, iar votul lor va fi vizibil public.😄 BĂNUIESC CĂ NU AU DE CE SE TEME, NU?”, nota pe pagina sa de Facebook Daniel Gheorghe Rusu.

Deputatul USR PLUS de Ilfov, Oana Cambera, a decis că proiectul AUR este numai bun de copiat și se laudă cu el pe rețelele de socializare. În fapt, USR a însușit proiectul deputatului Rusu de la Alianța pentru Unirea Românilor.

„După ce în urmă cu o lună jumătate am depus un proiect legislativ cu privire la transparența decizională în administrația publică locală, mai exact la transmiterea în direct a ședințelor de CL, iată că cei din USR, având pârghiile puterii, mi-au furat proiectul și vor susține unul identic! Câtă mârșăvie… câtă lipsă de respect…”, afirmă intrigat deputatul AUR Daniel Gheorghe Rusu.

Back to top button