Politică

Voiculescu: Cîțu conduce și acționează ca o juntă militară

Florin Cițu a devenit persona non grata pentru Vlad Voiculescu și USR PLUS, în urma eliminării sale de la ministerul Sănătății. Voiculescu afirmă despre Cîțu că acționează la fel ca o juntă militară.

”Ce poate fi spus cu siguranță, este că domnul Florin Cîțu a avut parte de toată susținerea și încrederea mea și a întregii echipe guvernamentale a USR PLUS.

Înțelegerea mea asupra felului în care funcționează o echipă ține de un anumit tip de leadership, un anumit spirit de echipă și de încredere, care trebuie să existe, pentru că dacă nu există, nu se poate construi.

Tipul ăsta de încredere a existat între membrii echipei Ministerului Sănătății. M-ați întrebat dacă aș fi sacrificat-o pe Andreea Moldovan. Răspunsul e nu! Nu așa înțeleg să acționez ca lider al unei echipe.”, a spus fostul ministru.

Fostul ministru al Sănătății a vorbit și despre momentul în care consilierul său, Ștefan Voinea, a publicat anumit date cu privire la testarea și vaccinarea românilor. Transparentizarea acestor date l-a făcut pe premierul României să trimite Corpul de Control pentru a face verificări.

”A fost această discuție vizavi și de Ștefan Voinea (consilierul lui Vlad Voiculescu de la MS – n.red).

Premierul a găsit de cuviință la un moment dat, și acesta cred că a fost un punct de inflexiune, când premierul Guvernului României a găsit la un moment dat de cuviință să pornească o investigație asupra unui membru al echipei mele, anume a lui Ștefan Voinea. De ce? Pentru că publicase niște date transparentizate, vizavi de testare, de vaccinare, lucruri pe care altfel, societatea civilă le-a cerut încă de acum un an.

Odată cu transparentizarea acestor date și cu supărările produse, ne-am trezit cu Corpul de Control al premierului care vine și îl anchetează pe domnul Voinea.”, a mai spus Voiculescu.

Interogările au durat ore întregi

El a mai explicat că premierul nu a spus public care este problema cu privire la acele date, nu a explicat care este legea încălcată și nici care este problema de ordin juridic, moral, adminsitrativ. Fostul ministru al Sănătății a mai spus că ancheta desfășurată i-a ținut jumătate din echipă ore înșir la interogări pentru ca ulterior să anunțe că îi va face plângere penală lui Ștefan Voinea.

”Este de neînțeles, ca fără să spui public care este problema vizavi de acele date, fără să îți asumi și să explici care este legea încălcată, care este problema de ordin juridic, de ordin moral, administrativ, să provoci o anchetă care mi-a ținut jumătate din echipa de la minister ore în șir în interogări, care l-a adus pe Ștefan Voinea aproape cu forța de la Cluj și l-a ținut 6 ore ca la Parchet, cu aceleași întrebări repetate, repetate… După care, anunță că trimite la Parchet, practic îi face plângere penală, trimite la Parchet, în colaborare cred că cu domnul Ciuvică, care a făcut de asemenea o plângere penală… Nu știu care este relația acolo, dar au avut exact aceeași direcție.

Este un moment, în care noi vorbisem înainte. I-am spus că trebuie să avem raportul Corpului de Control și dacă există o problemă care ține de o instituție în subordinea mea, de ordin administrativ, dacă este și o problemă penală, nu-i nicio problemă, dar trebuie să știm lucru ăsta.”, mai spune acesta.

Este o premieră în România

Vlad Voiculescu a precizat că este o premieră pentru toată România ca o persoană să transparentizeze anumite date și să fie trimis la Parchet fără a primi măcar explicații. El mai spune că raportul Corpului de Control nu este gata.

”Nu e de imaginat pentru mine, că unul dintre membrii echipei mele este dat pe mâna Parchetului. Este o premieră nu numai pentru mine sau pentru Guvernul României, e o premieră pentru România. E o premieră pentru ca cineva care transparentizează niște date să fie trimis la Parchet fără ca lucru ăsta să fie lămurit.

Raportul Corpului de Control nu e gata nici până în ziua de azi. Până în ziua de astăzi, premierul României nu a publicat acel raport care să demonstreze că Ștefan Voinea ar fi încălcat orice prevedere legală.”, mai spune acesta.

Voiculescu a mai precizat că modul de a acționa al premierului nu are legătură cu o țară europeană și că ceea ce s-a întâmplat este o chestiune de juntă militară.

”Asta este o chestiune de juntă militară. Am impresia că este un fel de a acționa al domnului Florin Cîțu, care nu are nicio legătură cu o țară europeană. Pentru că a trimis Corpul de Control, pentru că acțiunile au fost abuzive, pentru că nu a discutat niciodată lucrul ăsta cu mine.”, a spus fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu, vineri seara la Digi 24.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button