PoliticăȘtirile 60m.RO

Rafila: TIR-urile ATI, o soluție temporară. Nu sunt făcute să trateze săptămâni sau luni pacienţii

Deputatul PSD Alexandru Rafila a criticat autoritățile în ceea ce privește unităţile mobile de terapie intensivă, în urma incidentului de la Victor Babeș. TIR-uri ATI nu sunt făcute să trateze pacienţii timp de mai multe săptămâni sau chiar luni, ci sunt pentru momentele în care există un vârf de cazuri în secţiile ATI din spitale, a precizat acesta.

Aceste TIR-uri nu sunt făcute să trateze săptămâni sau luni pacienţii. Aici trebuie să cădem de acord cu toţii. Aceste TIR-uri trebuie să preia pentru o scurtă perioadă de timp un vârf, adică se acumulează cazurile la ATI şi am la un moment dat o săptămână sau zece zile o perioadă critică şi le folosesc, după care mă întorc în secţiile de spital.

Asta e conduita corectă. Problema e că neexistând această viziune, această organizare a sistemului de sănătate încât majoritatea spitalelor din România să aibă circuite separate pentru pacienţii infectaţi cu COVID şi să existe inclusiv o coordonare la nivel judeţean a spitalelor, care să preia cazurile mai mult sau mai puţin grave, s-a ajuns probabil la această soluţie”, a declarat Alexandru Rafila la B1 TV, joi seara.

Deputatul PSD a mai precizat că asistenţa medicală este responsabilitatea Ministerului Sănătăţii.

Back to top button