Politică

Fritz cumpără tramvaie din Turcia. Cele românești de la Arad nu-s de el

Primarul Dominic Fritz anunță cu surle și trâmbițe că Timișoara va primi tramvaie din Turcia deși la câțiva kilometri distanță avem o fabrică de tramvaie la Arad. Prin aceste acțiuni banii timișorenilor susțin economia turcă în detrimentul interesului național.

,,Am primit vești bune de la fabrica din Turcia unde se asamblează noile tramvaie ale Timișoarei. Pentru omologarea lor se vor face aproape 60 de teste, o treime dintre ele urmând să fie făcute zilele acestea în laboratoare specializate din Germania, Cehia și Spania, iar celelalte în Timișoara și în fabrica din Ankara.

Suntem încrezători că în luna iulie primele tramvaie dintr-un lot de 21 de garnituri vor putea fi văzute în Timișoara.

Una din prioritățile mele este ca transportul în comun din Timișoara să devină atractiv și o alternativă reală la mașina personală. Iar acest lucru îl putem realiza în momentul în care vom oferi timișorenilor mijloace de transport în comun de calitate, curate și care vin la timp. Acum facem primul pas, vor urma și altele – am prevăzut mai multe proiecte de investiții în bugetul acestui an. Este un proces anevoios, pentru că sistemul care a funcționat până acum lasă loc de multe îmbunătățiri, dar nu am nici un dubiu că vom avea un transport public de nivel european.”, a scris Fritz pe pagina sa de Facebook.

Back to top button