PoliticăȘtirile 60m.RO

AUR contestă măsurile Guvernului Cîțu la Curtea de Apel București

O delegație a Alianței pentru Unirea Românilor a depus astăzi, 13 aprilie, o contestație privind măsurile absurde ale Guvernului Cîțu în lupta împotriva Covid, la Curtea de Apel București. „Astăzi ne luăm libertatea înapoi!”, au transmis reprezentanții AUR.

Potrivit declarațiilor, acțiunile în instanță se îndreaptă către Guvernul României, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne. Contestația AUR se referă la mai multe hotărâri de guvern prin care s-a prelungit starea de alertă și s-au introdus noi restricții aberante, precum și ordine de miniștrii care au generat efecte negative în societatea românească.

AUR a constat cu foarte mare întristare că avem până acum 11 Hotărâri de Guvern de prelungire a stării de alertă și măsuri din ce în ce mai restrictive și aberante, care produc din ce în ce mai puține efecte pozitive. În acest context, am contestat Horârea de Guvern 432 care intră în vigoare de astăzi privind prelungirea stării de alertă, am contestat două hotărâri ale CNSU și ordinele de ministru, printre care cel al educației, cel care vizează acea carantinare prin vacanță – un aspect de neimaginat în condițiile în care am avut școala online atâtea luni de zile.

De asemenea, contestăm măsurile privind orarul restrictiv – aceste măsuri nu fac decât să mărească gradul de pericol în cazul răspândirii Covid19, ele nu produc decât aglomerație, panică și angoasă în rândul cetățenilor. Totodată, am transmis Curții de Apel o sesizare în cazul HORECA și al sălilor de sport închise, fapt ce afectează grava economia României”, a declarat senatoarea AUR Rodica Boancă.

Back to top button