Social

Acum o lună, dr. Săndesc spunea că s-au defectat, pe rând, toate TIR-urile aduse de SMURD

TIR-urile roșii ale SMURD, plasate în afara spitalelor ca să se suplimenteze locurile ATI, precum cel de la „Victor Babeș”, au dat numeroase rateuri până acum. La Timișoara s-a renunțat la ele după ce, indiferent la ce spital au fost atașate, ele s-au defectat. TIR-urile lui Arafat au adus medicina legală în vizită la Victor Babeș, deoarece miroase a corupție de la o poștă. Firma care ar întreține aceste tiruri este deținută de familia fostului ministrul liberal al Finanțelor, Sebastian Vlădescu.

Primul spital timișorean care a cerut sprijin ATI a fost Spitalul de Boli Infecțioase. „A cerut o unitate mobilă, unde erau cam 8 paturi. TIR-ul s-a defectat și a plecat la reparații la Cluj”, a explicat dr. Dorel Săndesc pentru Libertatea, pe 10 martie. Era imediat după ce premierul Cîțu a cerut mărirea numărului de paturi ATI.

„Așa că Spitalul de Boli Infecțioase a creat 8 paturi ATI pentru Covid în clădire”, a spus Săndesc. Al doilea spital care a cerut o unitate externă, un TIR, a fost Spitalul Județean.

„Dar s-a defectat și acesta”, a explicat Săndesc. „Și a plecat”. A urmat încă un spital. Municipalul din Cluj a beneficiat și el, pentru scurt timp, de un TIR. Dar și acesta s-a defectat. „Stă în curte”, a spus pe 10 martie dr. Săndesc.

Conform medicului, una dintre firmele care le adusese a refuzat să mai întrețină TIR-urile de la Timișoara, pentru că ele nu fuseseră reparate conform contractului, IGSU apelând la alte firme decât cele partenere ale producătorului.

Back to top button