Social

Trei bolnavi de COVID au murit, după ce au rămas fără oxigen în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș

Trei pacienți COVID-19 au murit, luni seara, din cauza unei defecțiuni la TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din București, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății. Alți cinci pacienți au fost transferați la alte spitale din București. De asemenea, Poliția Capitalei a anunțat că a fost deschisă o anchetă în acest caz.

„Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului , a refuzat intrarea în unitate, iar în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

 „Din informatiile care au ajuns la mine, pana de oxigen apărută la pacienții din TIR a fost cauzată de o defecțiune la racordul ce leagă instalația de oxigen a secției ATI de cea a spitalului”, a declarat pentru Libertatea doctorul Emilian Imbri, managerul de la „Victor Babeș” până în urmă cu o lună.

„Ministerul Sănătății a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB)”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății. Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button