Internațional

VIDEO: Manifestații violente la Viena. Incidente între Poliție și protestatari

Au fost incidente sâmbătă, la Viena, în timpul unor proteste față de restricțiile anti-covid. Sute de oameni au mărșăluit pe străzile capitalei austriece, iar când nu au fost lăsați să meargă pe traseul dorit de ei, au început îmbrâncelile cu poliția.

Poliția a vrut să prevină o încăierare între protestatari şi contra-demonstranţi și de aceea a ținut la respectarea traseului.

Zeci de persoane au fost arestate după ce manifestanții au forțat barajele poliției. Forțele de ordine au folosit inclusiv spray-uri iritante, pentru a-i împiedica pe protestatari să înainteze.

Potrivit poliției din Viena, la manifestație au participat în jur de 500 de oameni, însă organizatorii susțin că în stradă s-au strâns cel puțin o mie de manifestanți.

Printre cei care au protestat împotriva reglementărilor s-au numărat susţinători ai partidului de extremă dreapta FPOe (Partidul Libertății) şi ai Mişcării Identitare, tot de extremă dreapta.

Capitala Viena şi alte regiuni din estul Austriei sunt în lockdown de la începutul lunii aprilie din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Back to top button