Politică

Ultima miză înainte de a fi demiși: Arafat și Voiculescu distrug spitalului Foișor pentru banca de țesut

Doctorul Răzvan Constantinescu și Prof. dr. Liviu Pandele atrag atenția asupra mizei pentru care au evacuat în miez de noapte Spitalul Foișor din Capitală și anume banca de țesut osos-tendinos.

„Încet, încet, apar la lumina motivele pentru care s-a ordonat mizeria de la spitalul Foișor, evacuarea forțată, cu jandarmii, a bolnavilor, pe întuneric. Măsura este aberantă pentru că spitalul e de ortopedie, nu are nici un fel de dotare specifică afecțiunilor respiratorii. Dar în spital au fost făcute de primărie, investiții de 50 de milioane de euro; acolo e același director de 24 de ani, spitalul este extrem de performant, singurul specializat doar pe ortopedie, care, după cardiologia intervențională și gastroenterologie, este cea mai aducătoare de profit în spitalele private. De asemenea, spitalul avea singura bancă funcțională de “țesut osos-tendinos” din țară (pentru că celelalte două – Colentina și Grigore Alexandrescu – nu mai aveau acreditare).

Culmea, acreditarea de la Foișor expira pe 12 aprilie, astfel că ea nu mai poate fi reînnoită, exact ca în cazul acreditării transplantului de plămâni la spitalul Sf. Maria. Deci, ce avem noi aici? Avem o gașcă de derbedei care pun jos spital după spital, pentru ca pacienții să se ducă în privat (unde prețurile, cel puțin la ortopedie, sunt imense), care din nou opresc transplantul de plămâni, exact cum au făcut în 2016; iar, dacă este nevoie de acces la bănci de țesuturi, atunci apelați cu încredere tot la cele din străinătate.

Da, ministrul sănătății este o prefabricată folosită de niște ”băieți deștepți”. Iar USR e din ce în ce mai mult o problemă psihică, mai mult decât una politică: dacă nu sunt locuri suficiente la ATI după un an de zile de gargară mediatică, vinovatul are un nume de partid: PNL. Iar la toate posturile tv se încearcă din răsputeri exonerarea de răspundere a lui Raed Arafat. Dacă ce s-a întâmplat la Foișor se petrecea pe vremea PSD-ului, toți, în frunte cu premierul, ar fi fost arestați a doua zi. Dar să nu uităm că această guvernare vine după o lungă perioadă de pregătire, în care păpușarii au demolat complet justiția, urlând, pentru niște cretini, bineînțeles, “jos labele de pe justiție”, si-au subordonat complet parchetul, astfel că nimeni dintre ei nu poate fi tras la răspundere indiferent ce face. Parchet care aleargă pe la televizor tot pesediști, că de alții nu are voie să se atingă.

Un plan de distrugere a unei țări bine pus la punct, început cu întronarea unui turnător bețiv ca președinte în urmă cu 17 ani. Spitalul Foișor e doar un episod din acest plan în care viața oamenilor este absolut ultimul lucru care contează.”, notează dr. Răzvan Constantinescu.

Senior Jurnal atrage atenția opiniei publice, si, nu numai, cu privire la destructurarea Băncii de Țesături de la Spitalul Foisorul de Foc din București. Unitate 0 de cercetare științifică aprofundată pentru tot ce înseamnă țesături de os selectate de la Neamul Românesc de zeci de ani precum și a bazelor de date existente aici.

În fapt, printr-o mișcare tip fereastra overton, sub stindardul creerii pe emoțional de noi locuri pentru bolnavii Covid 19. Sub semnul heirupismului și a abaterii atenției publice prin intermediul Prime Time, sistemului național de sănătate i-a fost conferită o lovitură direct în cap. Cu o investiție de peste 38 milioane de euro la Spitalul ,,Foisorul de Foc, se regăsesc în acest depozit al Neamului nostru, elemente, țesături și informații unice. Are vreo legatură vizită lui Arafat în Iordania și decizia pripită de dezafectate a spitalului.

De ce trebuie terminat dr. Stoica Ioan Cristian. Directorul Spitalului ,,Foisorul de Foc. Întâmplător sau nu la Târgul Mures și Timișoara mai trebuiau create niște Bănci de Țesuturi. Întâmplător sau nu Dr. Vonica a ,,sinucis,, tot pentru o Bancă de Țesături și cercetările pentru cancer iar grupul Polisano făcut mic cu ordin direct de afară. Am dori să ne înșelăm. Am dori să nu avem dreptate. Întrebarea este: ,,Cine pune mâna pe Banca de Date a Neamului Românesc?”, a declarat
Prof.dr Liviu Pandele.
Membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România
Brasov 11 aprilie 2021

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button