Politică

Ludovic Orban vrea vaccinare obligatorie

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că nu exclude varianta ca vaccinarea să devină obligatorie, iar PNL va analiza bine aceste aspecte.

„Este în dezbaterea Parlamentului un proiect de lege privind vaccinarea, care prevede pentru anumite situații și posibilitatea de a se institui obligativitatea. Forma trebuie îmbunătățită. Vom discuta asupra aceastui subiect”, a declarat Ludovic Orban.

În fapt, CEDO a dat o decizie care se poate numi istorică. A fost pronunțată exact în pandemie. Totul a pornit după ce o familie din Cehia s-a plâns că nu este de acord să își imunizeze copilul împotriva altor boli, nu a virusului COVID.

CEDO a explicat limpede de ce dreptul la sănătate publică va prima întoteauna.

„Obiectivul trebuie să fie ca fiecare copil să fie protejat împotriva bolilor grave.  Prin vaccinare sau prin dobândirea imunității de turmă”, potrivit cărora măsura vaccinării obligatorii ar putea fi considerată drept „necesară într-o societate democratică”, este o parte din motivarea CEDO.

„Această decizie vine să întărească posibilitatea unei obligaţii de vaccinare în condiţiile pandemiei actuale de COVID-19”, a comentat pentru France Presse, Nicolas Hervieu, jurist specialist al CEDO.

Oficialii europeni cred că în vara acestui an, cel mai probil, luna iulie, se va ajunge la imunizarea colectivă.

„Avem capacitatea de a produce şi livra pentru concetăţenii noştri europeni cele 360 de milioane de doze prevăzute până la finele trimestrului doi şi cele 420 de milioane necesare pentru a începe să vorbim despre acea imunitatea colectivă şi a o atinge” la jumătatea lunii iulie, a declarat comisarul  european Thierry Breton.

La acest moment, nu există studii care să ateste clar cât durează imunitatea vaccinului anti-COVID.

În toată Europa au apărut informații controversate despre vaccinul produs de AstraZeneca. Oficialii Agenției Europene a Medicamentului au recunoscut că poate produce tromboze, însă, România nu a suspendat vaccinarea cu acesta.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button