Politică

Nicolae Voiculeț: Muzica mea a fost interzisă pentru că sunt patriot român

Maestrul Nicolae Voiculeț, un artist de renume internațional, afirmă că muzica sa a fost interzisă pe criterii politice și pentru faptul că reprezintă cultura și valorile poporului român.

„Cultura română e decapitată pe criterii politice, de cei care trăiesc pe spinarea ei. Discurile mele au fost interzise zilele trecute de un funcționar numit politic (UDMR), vicepreședinte al unei instituții de cultură a statului român, pe motiv că sunt patriot, că promovez România și că fac parte din Alianța pentru Unirea Românilor.

Nu este pentru prima oară când acest individ se împotrivește și-mi blochează proiecte culturale, pe motiv că sunt un artist care ridică “probleme” și încurc desfășurarea în bune condiții a agendei lor de deromânizare a culturii naționale.
Muzica acestui disc am înregistrat-o acompaniat de Orchestra mea și conține o parte dintre cele mai frumoase teme tradiționale românești, special reorchestrate de mine pentru nai, orchestră și orgă.

Călușul (patrimoniul Unesco), Mociriță cu trifoi, Doina Speranței, sunt câteva dintre titlurile pieselor muzicale care fac parte din componența discului D.O.R. (Dumnezeu Ocrotește România). Atacurile susținute împotriva mea și a muzicii românești, din partea celor care sunt încă în poziții de conducere în instituții de cultură ale statului, denotă șovinism, rasism și ură împotriva a tot ceea ce este pur românesc.

Voi reveni zilele următoare cu o declarație publică și cu mai multe detalii vis-a-vis de acest subiect. România nu este a celor care o trădează și o batjocoresc, România este a celor care îi venerează istoria, eroii, martirii și cultura.
Fără antiromâni în funcții publice..!”, notează maestrul Nicolae Voiculeț.

Back to top button