PoliticăȘtirile 60m.RO

Ciprian Ciubuc (AUR): Guvernul PNL, USR și UDMR îngroapă țăranul român chiar în pragul Sărbătorilor Pascale

Deputatul AUR Ciprian Ciubuc avertizează că actuala coaliție PNL, USR și UDMR îngroapă țăranul român, după ce Direcția Sanitară Veterinară pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a anunțat că vânzarea cărnii de miel pentru consum public este interzisă.

Guvernul PNL, USR PLUS și UDMR îngroapă țăranul român. DSVSA a anunțat că vânzarea cărnii de miel pentru consum este interzisă. Câtă ipocrizie şi bătaie de joc față de țăranul român. Ministerul Agriculturii, prin această măsură, nu face nimic alceva decât să încurajeze intermedierea ce se va resimți în buzunarul românilor, prețul la carnea de miel, în acest an va fi mai mare decât în anii precedenți”, afirmă Ciprian Ciubuc.

Potrivit unui comunicat al DSVSA, carnea provenind de la mieii sarificați în gospodăriile populației este destinată doar consumului propriu în familie: „ovinele și tineretul ovin se pot sacrifica indiferent de vârstă, pe toată perioada anului, în gospodăria proprie numai pentru consum propriu în familie. Sacrificarea mieilor și consumul cărnii de miel în gospodăria/curtea cetățeanului nu intră sub incidența legislației comunitare. Este interzisă comercializarea cărnii de miel pentru consum public direct din gospodăria proprie”.

Back to top button