Politică

Avocatul Poporului român va fi un ungur

 Președintele PNL Ludovic Orban îl propune în funcția de Avocat al Poporului pe fostul UDMR-ist Peter Eckstein Kovacs, iar în schimb liberalii vor obține funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente(AEP), favorit fiind Marian Muhuleț.

Liberalii de la Cluj sunt extrem de supărați pe Ludovic Orban după ce a refuzat propunerea locală în persoana lui Augustin Zegrean, fost șef al Curții Constituționale a României. Ludovic Orban îi face jocurile lui Dacian Cioloș, spun surse locale din PNL.

Peter Eckstein Kovac este fost senator UDMR, avocat de profesie, și un suținător activ al manifestațiilor gay, cunoscute ca LGBTQ, din Cluj Napoca.

Eckstein Kovacs la parada gay

Peter Eckstein Kovacs este propunerea USR, susținută și de PNL și UDMR pentru Avocatul Poporului, în condițiile în care liberalii i-au pus gând rău lui Renate Weber.

Mandatul Avocatului Poporului este de 5 ani şi poate fi reînnoit o dată.

Reprezentanții PNL Cluj spun că din punct de vedere politic nu este onest. Spre exemplu, în viziunea lui Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, Orban tot nu înțelege realitatea Transilvaniei.

” Aici nu este vorba despre UDMR. Nu am o problemă cu UDMR, ci cu modul în care s-a negociat. Conducerea centrală a PNL nu a înțeles cum funcționează Ardealul, care sunt necesitățile Ardealului.

Voi continua din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean să lupt pentru oamenii acestui judeţ. În  prezent analizez posibilitatea, în şedinţa din martie a forului judeţean, a schimbării vicepreşedintelui UDMR de la Consiliul Judeţean”, a spus Tișe,  pentru Ziua de Cluj.

Ambele funcții sunt râvinite, însă, după ce a anunțat că va candida la președinția României, Orban a arătat mai mult interes pentru AEP, insituție care se ocupă de organizarea alegerilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button