PoliticăȘtirile 60m.RO

AUR a avut dreptate să ceară încetarea vaccinării cu serul AstraZeneca. AEM confirmă: vaccinul poate cauza tromoboze

Alianța pentru Unirea Românilor a solicitat să se oprească vaccinarea populației cu serul AstraZeneca, în contextul în care existau suspiciuni cu privire la unele afecte adverse grave. Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat că a raportat 169 de cazuri de tulburare rară de coagulare a sângelui din 34 de milioane de doze administrate în Europa.

În acest context, mai multe state UE au anunțat că vor limita administrarea vaccinului AstraZeneca, după ce autorităţile de reglementare europene şi britanice au găsit o posibilă legătură între acest ser și cheagurile de sânge.

„AUR a avut dreptate să ceară încetarea vaccinării cu serul AstraZeneca, deoarece acesta este nesigur și pentru că mai multe state europene au renunțat să îl folosească. Agenția Europeană a Medicamentului afirmă că este o relație de cauzalitate între acest ser și trombozele de care suferă unii dintre cei care sunt vaccinați cu el”, a declarat Claudiu Târziu.

Reamintim că Spania și Italia recomandă administrarea vaccinului doar pentru cei peste 60 de ani, iar Marea Britanie a declarat că persoanele sub 30 de ani ar trebui să primească un alt vaccin. Belgia va înceta administrarea vaccinului Oxford / AstraZeneca persoanelor cu vârsta sub 56 de ani în următoarele patru săptămâni, pe fondul preocupărilor privind cheagurile de sânge. Persoanele în vârstă de 55 de ani sau mai puţin vor primi alte vaccinuri, cum ar fi BioNTech / Pfizer, Moderna şi în curând vaccinul Johnson & Johnson.

Back to top button