Prima PaginăȘtirile 60m.RO

Mircea Dăneasa(AUR): guvernul încalcă legea și maschează Starea de Urgență sub forma unei Stări de Alertă

Guvernul României a prelungit astăzi starea de alertă cu o nouă lună, adică se vor menține restricțiile iar drepturile constituționale vor fi în continuare suspendate în mod ilegal. Alianța pentru Unirea Românilor consideră însă că actualul guvern încalcă cu bună știință legea și legea supremă, fiind vorba de fapt despre o Stare de Urgență mascată sub forma unei Stări de Alertă, motiv pentru care demersul ar fi trebuit să treacă prin parlamentul României.

„Guvernul încalcă cu bună știință legea și constituția României. Aceasta nu este nici o stare de alertă, este în realitate o stare de urgență. Practic Florin Cîțu disimulează o stare de alertă și încalcă cu bună știință legea.

Alianța pentru Unirea Românilor condamnă ferm încălcarea principiilor separării puterilor în stat și subminarea rolului parlamentului într-o republică parlamentară.

Drepturile românilor, inclusiv dreptul la libera exprimare, trebuie să fie respectate. Libertatea noastră este foarte importantă și românii știu să respecte măsurile impuse dacă ele sunt corecte, legale și nu aduc atingere unor altor drepturi precum dreptul la muncă, dreptul la o viață normală, dreptul de a te plimba liber pentru a-ți asigura o viață sănătoasă” a declarat Mircea Dăneasa, parlamentar AUR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button