Opinii

Daniel-Gheorghe Rusu – deputat AUR și Anca Topîrcean – președintele organizaței de femei Alba AUR: „Trebuie să ne mobilizăm și să luptăm pentru demnitatea noastră”

Daniel-Gheorghe Rusu, deputat AUR și Anca Topîrcean, președintele organizației de femei Alba al Alianței pentru Unirea Românilor au fost invitați la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 6 Aprilie pentru a discuta despre protestele oamenilor din ultima periodă din România și modul guvernului de a face propagandă prin presa plătită cu 50 de milioane de euro.

Domnul Daniel-Gheorghe Rusu vorbește despre nemulțumirile oamenilor ieșiți în stradă și afirmă că acești oameni s-au săturat de aceste restricții aberante. Am fost în stradă, împreună cu alti deputați AUR să vedem și să cercetăm abuzurile jandarmeriei asupra tinerilor. Am fost bruscați, am fost abuzați verbal și am văzut cum făceau exces de zel îmbrăcați în acele uniforme, de parcă le dădeau o putere sporită, depășind cu mult atribuțiile conferite de lege. Toate aceste cauze și aceste instigări vin din partea unor oameni politici aleși să conducă și să confere acestor cetățeni români o viață mai bună.

Întrebată care este situația în județul Alba și cum au reacționat românii în acest weekend cu restricții, doamna Anca Topîrcean răspunde:

„Dacă chiar vrem să facem o schimbare și vrem să ne facem auziți, trebuie să fim prezenți în stradă. Oamenii au criticat pe rețelele de socializare în termeni duri măsurile de restricție ale guvernului. Trebuie să ne mobilizăm și să luptăm pentru demnitatea noastră.”

Întrebat dacă faptul că guvernul a dat presei 50 de milioane de euro trebuie anchetată de procuratură, domnul Daniel-Gheorghe Rusu răspunde:

„Dacă mai există procuratură, ar fi bine să își facă treaba pentru că pe noi ne umple deja de dosare și se caută scoaterea noastră în afara legii. O să vedeți peste puțin timp câtă dreptate am, nu va exista parlamentar AUR fără un dosar de șantaj și se pare că procuratura este folosită din nou pentru a distruge imaginea unei persoane în spațiul public.”

Emisiunea poate fi urmărită aici: https://fb.watch/4KuLZ1CrZN/

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button