Politică

AUR, cel mai iubit partid în mediul online! Cotat la 30% intenție de vot

Site-ul Insist pentru România a realizat un sondaj în mediul online cu tema „Dacă duminica viitoare ar fi Alegerile Parlamentare, pe cine ai vota?” în data de 19 martie. Rezultatele par destul de surprinzătoare ținând cont că noua formațiune politică Alianța pentru Unirea Românilor se află pe primul loc cu 30% intenție de vot.

PSD se află pe locul doi cu 22%, însă trebuie luat în calcul faptul că electoratul său de bază este în zona rurală.

Nici USR nu stă foarte rău cu un 19,6%, dar trebuie ținut cont de faptul că aceste cifre nu denotă chiar realitatea din teren. La ultimul sondaj USR a fost cotat cu 12%, dar este cunoscut faptul că fanii USR provin din mediul urban cu acces la internet, în schimb în zona rurală USR lipsește cu desăvârșire.

PNL a coborât pe un rușinos loc 4 cu 14% și probabil va continua să scadă din cauza politicilor antinaționale promovate de Klaus Iohannis și Florin Cîțu.

PMP-ul lui Băsescu se zbate tot la 4,9%. Atât poate. Ponta e cvasiinexistent cu un 1,6%. UDMR 0.68% și surprinzător o cifră destul de mare pentru cei care nu se simt reprezentați de actualele partide, respetiv 6%.

Singurele partide care pot crește în sondaje sunt PSD, AUR. UDMR probabil va trece pragul, având un electorat fidel. AUR și PSD se vor bate pe electoratul din rural, iar tinerii patrioți s-ar putea să aibă câștig de cauză în fața buneilor din PSD. PSD a arătat în ultimele sondaje că nu poate să mai crească, iar în cazul în care intră la guvernare se va prăbuși împreună cu PNL. USR va continua la rândul său să scadă din cauza politicilor agresive împotriva Horeca, închiderea economiei, restricțiilor prin politicile sanitare(Voiculescu&Moldovan) și a discursului colocvial prin etichetarea românilor ca extremiști și fașciști. Cu acest discurs își va fideliza electoratul progresist, dar din păcate pentru ei asta nu îi ajută în sondaje și se vor prăbuși sub 10%.

Material publicat pe 8 aprilie 2021 ora 19.30.

Total voturi 15.329

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button