Social

Alba Iulia: Miliția a terminat cu jaful din păduri, acum face dosare penale pentru protestatari

Se pare că s-a terminat cu stoparea jafului național din pădurile României, hoții care jefuiesc țara de 31 de ani sunt la închisoare și totul e roz. Nu e nimic roz, totul e negru și miroase a dictatură. Două dosare penale au fost înregistrate de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în urma protestelor din noapte de 29 spre 30 martie, respectiv seara de 30 martie, pentru zădărnicia combaterii bolilor.

Comunicatul Parchetului:

1. În data de 30.03.2021, în intervalul orar 18:00-23:00, cu ocazia unui protest organizat pe raza mun. Alba Iulia împotriva noilor măsuri impuse în domeniul prevenirii răspândirii virusului SARS Cov 2, persoanele prezente nu au respectat prevederile legale referitoare la portul măştii de protecţie şi a distanţării fizice.

Totodată, a fost identificată o persoană de sex masculin care a promovat acţiunea în mediul online, solicitând prezenţa cetăţenilor la protestul neautorizat, precum şi nepurtarea măştii de protecţie.

2. În noaptea de 29/30.03.2021, un grup de persoane s-au strâns pe raza municipiul Alba Iulia, unde au protestat faţă de noile măsuri impuse în domeniul prevenirii răspândirii virusului SARS Cov 2, fără a respecta prevederile legale referitoare la portul măştii de protecţie şi a distanţării fizice.

Totodată, au fost identificate trei persoane de sex masculin care au promovat acţiunea în mediul online, solicitând prezenţa cetăţenilor la protest şi nepurtarea măştii de protecţie.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button