SocialȘtirile 60m.RO

USR a ordonat desființarea magazinelor de la metrou: O vânzătoare a chemat Poliția pentru că voiau să îi demoleze chioșcul

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a ordonat demolarea chioșcurilor de la metrou, fapt ce a dus la un adevărat scandal între chiriași și oamenii veniți să le demoleze buticurile. O vânzătoare a chemat poliția cerând să îi fie arătate documentele în baza cărora se face evacuarea chiriașilor și demolarea spațiilor.

Primele demolări au loc la stația de metrou Ștefan cel Mare. Termenul limită pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou a expirat vineri, 2 aprilie.

Începerea demolărilor este anunțată și de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, precum și de alianța USR PLUS, în postări și imagini pe Facebook.

Radu Mihaiu a declarat că spațiile comerciale nu aveau autorizații de construire și că Poliția a suspendat activitatea firmelor. „Marfa din chioșcurile care nu fost evacuate va fi preluată cu proces verbal și depozitată, iar proprietarii vor putea să o recupereze”, a aprecizat primarul.

https://www.facebook.com/RaduMihaiuUSR/posts/1365399687169648

Mihaiu spune că miercuri vor fi demolate construcțiile din stațiile Ștefan cel Mare și Pipera și până la sfârșitul săptămânii cele de la Piața Iancului.

Primarul a adăugat că are „toată simpatia” pentru angajații firmelor care dețineau chișcurile, dar că au fost păcăliți, pentru că lucrau în spații amplasate ileegal.

Cea mai mare parte din valoarea chiriilor plătite de comercianți este încasată de firma sindicatului de la metrou, dar contractul dintre administrație și sindicat a expirat în urmă cu 2 ani.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a evidențiat recent situația financiară grea a metrolului, avansând ideea unor salarii mai mici, a unor disponibilizări sau a insolvenței. În legătură cu spațiile comerciale, Cătălin Drulă a spus că merge înainte pe căile legale, cu evacuarea și demolarea acelor spații.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button