Social

M.A.I, cea mai profitabilă „firmă” de stat

Ministerul Afacerilor Interne din România a devenit cea mai puternică armă a Guvernului în devalizarea bugetului cetățeanului român. De la instalarea pandemiei M.A.I a amendat cu sute de milioane de euro cetățenii României și uneori ai impresia că face concurs ANAF-ului și chiar pare a fi extrem de eficient. Sindicatele din Poliției s-au plâns că Guvernul a impus normă de amenzi pentru polițiști ca ghid de bună practică. Guvernul ordonă, MAI amendează, ANAF încasează, un cerc vicios în defavoarea cetățeanului.

Sindicatul Europol a reclamat impunerea unei norme de amenzi poliţiştilor şi faptul că acesta ar deveni un „indicator” de performanţă. 

”ATENȚIE! Normă de amenzi impusă polițiștilor. Am intrat în posesia unui document emis de la nivelul Poliției Române care dă startul „vânătorii de amenzi”. Polițiștilor li se impune să raporteze zilnic, până la ora 23:00, numărul de contravenții aplicate, defalcat, amenzi/avertismente.

Este pentru prima dată când există un asemenea interes vădit din partea MAI pentru amenzile aplicate de polițiști. Și este tot pentru prima dată când se induce în subconștientul polițiștilor că numărul de amenzi aplicate este un „indicator” de performanță.

Condamnăm ferm aceste acțiuni de intimidare la adresa polițiștilor care au scopul de a-i obliga să aplice amenzi populației. Ne punem speranța că polițiștii nu vor accepta această „normă” iar în situația unor presiuni din parte șefilor, vom interveni prompt!”, nota Europol.

Astfel, mulți români au ajuns să se întrebe dacă nu cumva Poliția a devenit Poliție politică?

„Toate amenzile din Constanța din timpul protestelor de săptămâna trecută însumează 472 de sancțiuni, în cuantum de 311.100 lei. M.A.I, cea mai profitabilă „firmă” de stat din punctul de vedere al Guvernului, restul trebuiesc vândute pentru investiții! PNL USR+ UDMR „O Românie normală”, potrivit organizației de tineret a Alianței pentru Unirea Românilor din Constanța, ai cărei membri au fost amendați la grămadă pentru că au participat la proteste.

Back to top button