Politică

Iohannis, Cîțu și Muraru au dus PNL spre 15% intenție de vot

Măsurile luate de guvernele Orban și Cițu au dus Partidul Național Liberal la un scor rușinos privind intenția de vot, iar menținerea acestei linii ca politică de stat transformă partidul într-o nouă Convenție Democrată. Klaus Iohannis are și el um merit major în această operațiune de distrugere a PNL, prin atitudinea sa arogantă și jignitoare față de poporul român.

Nu poți să te prezinți ca partid liberal în timp ce tu calci cu bocancii Constituția României, respectiv drepturile și libertățile cetățenilor. Acțiunile președintelui Iohannis nu au trecut neobservate de electorat și asta se cuantifică în cifre. Nu poți fi președintele tuturor românilor când tu ca șef de stat vii cu un comunicat în care îți numești proprii cetățeni extremiști, xenofobi și antisemiți, lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea cotidiană.

Cetățenii sunt stresați, și-au pierdut locurile de muncă, nu au o sursă de venit stabilă, nu mai pot călători așa ușor în Europa, în plus în țară se impun restricții aberante în baza unor studii de mobilitate din Franța. Toate aceste lucruri, coroborate cu aroganța țGuvernului meu” au creat o nemulțumire generală.

Premierul Florin Cîțu are și el un merit important în această operațiune de distrugere a PNL. Acțiunile premierului împotriva Horeca afectează circa 1,5 milioane de cetățeni cu drept de vot. Acești votanți vor taxa aspru PNL la următorul tur de scrutin. Nici un premier din Europa nu a avut tupeul de a-și numi cetățenii teroriști, o declarație ce a declanșat un val de ură populară împotriva PNL. Eliminarea lui Rareș Bogdan din prim-plan este iar o acțiune stupidă a găștii conduse de Ludovic Orban. Cu bune și cu rele Rareș Bogdan a câștigat alegerile europarlamentare, în schimb Ludovic Orban este o fosilă a anilor 90 ce zace în Parlament. Candidatura sa la prezidențiale va îngropa PNL și îl va arunca la groapa de gunoi a istoriei.

Florin Cîțu, în primul rând și-a lăsat primarii fără fonduri pentru dezvoltarea locală, lucru direct contestat de cel mai bun primar al partidului Emil Boc. În Ardeal oamenii au votat în general PNL însă acum observăm o nemulțumire masivă în zonă. Ne-am uitat la protestele din Arad și Oradea, două fiefuri liberale. Aici PNL a pierdut controlul. Votantul din Ardeal are un simț patriotic dezvoltat, iar voturile pierdute de PNL în zonă se vor transfera la AUR, nicidecum la PSD, lucru confirmat de mai mulți analiști.

Vasile Dîncu, strategul PSD, nu a reușit niciodată să obțină rezultate bune la Cluj pentru că ardelenii consideră pesede-ul un exponent al comunismului, contrar gândirii și opiniilor lor.

Un alt aspect este tentativa prin care Alexandru Muraru, cel mai probabil la ordinul președintelui Klaus Iohannis, lansează atacuri concertate asupra AUR, lucru care face mult rău Partidului Național Liberal. Mesajele extrem de jignitoare la adresa luptătorilor anticomuniști lansate de Alexandru Muraru și eliminarea lui Octav Bjoza din Guvern nu sunt văzute cu ochi buni de poporul român. Nimeni nu are voie să se atingă de eroi, lucru pe care liberalii se pare că nu l-au înțeles.

Oamenii nu mai au încredere în liberali din cauza măsurilor Guvernului Cîțu, iar atacurile la AUR îi fac pe oameni să vadă în noua formațiune politică o speranță pentru viitorul României. AUR se află în contradicție totală cu actuala clasă politică și partidele tradiționale ceea ce îi oferă plus valoare în această luptă acerbă a generației vechi și epuizate cu cea tânără și reformatoare.

”Elefantul galben negru”, cum a numit presa aservită politic partidul Alianța pentru Unirea Românilor crește vertiginos în sondaje în ciuda atacurilor concertate din partea rivalilor politici. Noua formațiune politică este în fiecare zi în prime-time la știri pe majoritatea canalelor de televiziune și presă scrisă. Publicitatea negativă declanșată împotriva AUR de către PNL, prin Alexandru Muraru, în actualul context social îi crește procentele în sondaje, în timp ce PNL scade și mai mult.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button