Știrile 60m.RO

[FOTO] Dan Tănasă: Dovadă că avem un stat slab. O companie privată își face reclamă exclusiv în limba maghiară în Covasna

România este un stat slab, care nu impune respectarea legilor și care și-a abandonat proprii cetățeni din Harghita și Covasna. Aici, în Covasna, companiile private și fac reclamă doar în limba maghiară, fără să respecte limba oficială de stat, sfidând statul și discriminând etnicii români.

Este cazul companiei Autoliv, producător de sisteme de siguranţă auto, care a ales ca în Covasna să își facă reclamă exclusiv în limba maghiară, după cum arată panoul stradal fotografiat de deputatul AUR și activistul civic Dan Tănasă.

Undeva în România, județul Covasna. Anul 2021. O companie privată își face reclamă exclusiv în limba maghiară. Cum te simți ca român locuitor în zonă? Te simți în plus, exclus, discriminat. De ce nu se putea și în limba oficială de stat? Credeți că în Germania cei de la Kaufland își fac reclamă în limba turcă pentru că în Germania locuiesc câteva milioane de turci? Nu, Kaufland (sau orice altă companie privată) își face reclamă doar în limba germană în Germania. Așa se întâmplă când statul este puternic iar companiile private respectă limba oficială de stat, scrie deputatul AUR.

Back to top button