PoliticăȘtirile 60m.RO

AUR Constanța, de ziua NATO: Avem nevoie de o Armată puternică, capabilă de răspuns imediat la orice formă de amenințare!

Duminică, 4 aprilie, s-au împlinit 17 ani de la aderarea României la Organizația Atlanticului de Nord (NATO), această zi fiind marcată în fiecare an în prima duminică a lunii aprilie, începând din anul 2005, potrivit Legii 390/2004. Ziua NATO reprezintă o sărbătoare publică dedicată democraţiei şi spiritului european şi euro-atlantic.

Potrivit Tomis News, cu această ocazie, Alianța pentru Unirea Românilor Constanța și-a exprimat convingerea că România, prin apartenența la NATO, reprezintă un generator de securitate în regiune și, în special, la Marea Neagră:

Prin Forțele Navale Române, țara noastră răspunde rapid şi eficient la întregul spectru de ameninţări. Prin desele aplicații militare la Marea Neagră (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two, Standing NATO Maritime Group Two, Sea Shield, Poseidon ș.a.m.d.), Marina Militară – recent dotată cu sisteme de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă noi, testate, operaționale și interoperabile în cadrul NATO – consolidează măsurile de apărare colectivă”, a declarat deputatul AUR Dumitru Focșa.

În cei 17 ani, Armata Română a participat și continuă să participe la operaţiuni de menţinere a păcii şi de stabilizare în teatre de operații străine şi își menține angajamentul ferm de participare în Coaliţie împotriva terorismului. Ținând cont de importanța contribuției forțelor militare române la stabilitatea și securitatea Alianței, dar și a României, reprezentanții AUR Constanța consideră că „înzestrarea Armatei Române, în special a Forțelor Navale, trebuie să continue într-un ritm susținut, pentru consolidarea securității în regiune. Avem nevoie de o Armată puternică și capabilă de răspuns imediat la orice formă de amenințare!

Back to top button