Internațional

VIDEO: Rusia transferă trupe din Siberia la granița cu Ucraina

Rusia desfășoară echipamente militare din părți ale districtului său militar central până la granița cu Ucraina. Acest lucru este raportat de anchetatorii proiectului Conflict Intelligence Team .

Pe 2 aprilie a fost publicat un videoclip pe rețeaua socială TikTok , unde puteți vedea eșaloanele echipamentelor militare rusești. Utilizatorii au urmărit progresul uneia dintre platformele feroviare folosind serviciul gdevagon. În perioada 30 martie – 11 aprilie, un tren cu echipament călătorește de la gara Yurga, care se află în regiunea Kemerovo, până la stația Tresvyatskaya de lângă granița cu Ucraina.

Un alt videoclip cu un tren de echipament militar a fost filmat la Novosibirsk, Rusia. A fost posibil să aflăm că acest eșalon se deplasa în direcția vest și că Voronej a fost indicat drept destinația finală.

Se remarcă faptul că armata rusă de artilerie 120 și brigada 74-a motorizate sunt desfășurate în satul Yurga. Sistemele de rachete cu lansare multiplă uragan, care pot fi văzute și pe înregistrări, pot aparține brigăzii 120.

Experții cred că o astfel de redistribuire a echipamentelor pe distanțe lungi este dificil de explicat exercițiilor. Cel mai probabil, scopul său este de a crește presiunea asupra Ucrainei sau de a se pregăti pentru o operațiune militară.

  •  

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button