PoliticăȘtirile 60m.RO

Senator AUR: Vă place democrația, domnilor de la USR?

Senatorul AUR Ionuț Neagu afirmă că singura preocupare a celor de USR a fost doar să speculeze teme cu impact emoțional pentru capital politic, iar, odată ajunși la putere, nu fac nimic pentru bunăstarea românilor. Mai mult decât atât, deși pledau pentru o justiție independentă, susțin desființarea SIIJ.

Neagu precizează că dorința USR de a scoate Alianța pentru Unirea Românilor în afara legii este incompatibilă cu democrația mult trâmbițată de reprezentații USR de dinainte să ajungă la putere. În plus, AUR reprezintă vocea unei părți din societate, neglijată de clasa politică românească din ultimii 30 de ani și dezamagită de toate partidele care au fost la putere, al căror singur scop a fost să-și apere interesele personale.

Redăm mai jos, integral, declarația politică a senatorului AUR Ionuț Neagu:

Vă place democrația, domnilor de la USR? Părea că vă place după tragedia de la Colectiv. Chiar dacă alianța dumneavoastră nu exista încă, de jure, nucleul dur al celor care o formează astăzi s-a cățărat, știm bine, pe nişte pierderi regretabile de vieți omenești pentru a-și impune agenda politică mascată de lozinci puternic încărcate emoțional precum „corupția ucide”. Da, corupția ucidea şi atunci, dar guvernul tehnofob (că tehnocrat nu se poate numi) care a venit după Colectiv nu a făcut nicio diferență. 

Apoi, după faimoasa Ordonanță 13, ați folosit lozinca “noaptea, ca hoții”, după ce guvernul Cioloş schimbase peste 70 de articole de cod penal tot noaptea. A urmat 2018, când ați boicotat mişeleşte Referendumul pentru Familie, folosind o tactică pur stalinistă – identificarea unui duşman, personalizarea lui și apoi demonizarea și punerea la stâlpul infamiei. Să ne înțelegem bine, nu există niciun motiv pentru a-i lua apărarea unuia ca Dragnea, dar scopul referendumului nu a avut nicio legătură cu tactica dumneavoastră. Poate doar manualele de practică bolşevică. Apoi, după alegerile prezidenţiale, se vorbea să intrați la guvernare. Nu ați făcut-o, normal. Ați preferat să mâncaţi popcorn, pe margine, în timpul  guvernului Orban. Dar se pare că ați prins curaj în pandemie, pe fondul unei scăderi a încrederii oamenilor în guvernanți. Doar asta e specialitatea dumneavoastră – să speculaţi teme cu impact emoţional pentru a câștiga capital politic. 

Măcar de ce nu vă asumați public acest modus operandi? Este acelaşi pe care, vrând să distrageți atenția, ni-l atribuiți nouă acum. Este din nou o tactică extremistă, domnilor, demnă de ideologiile toxice născute în secolul al XIX-lea. Şi nu numai atât. Ne promiteți de 4 ani o Românie fără hoție, în timp ce liderii dumneavoastră sifonează fonduri europene. Ne promiteți o Justiţie independentă, în timp ce dumneavoastră clasați dosarul 10 August fără să clipiți și aruncați răspunderea magistraţilor la gunoi prin desființarea SIIJ. Ne promiteți că desființați pensiile speciale în timp ce sinecurile dumneavoastră includ foști angajați din MAI, ieșiți la pensie la 42 de ani.

Nu vă e puțin rușine? Se pare că nu, din moment ce ministrul Vlad Voiculescu râde pe sub mască atunci când ne comunică restricții sociale aberante. Sau când nu poartă mască deloc, deși îi înfierează cu mânie proletară pe cetățenii care îi copiază exemplul. Apropo, știți de ce iese lumea în stradă acum? Pentru că măsurile dumneavoastră au 0 temei rațional, medical şi ştiinţific. Pentru că nu aveți habar să comunicați cu oamenii. În 2016, vă anunțați ca oameni noi, corporatişti, tineri, fără legătură cu politica. Ei bine, din păcate, în 4 ani ați ajuns exact aceiași politruci cu agende obscure. Dacă acțiunile dumneavoastră (ale tuturor) nu erau ca nuca în perete față de nevoile acestui popor, AUR nu ar mai fi existat, căci n-ar mai fi fost nevoie. Noi suntem doar vocea unor părți din societatea românească pe care dumneavoastră le-ați dezamăgit și le-ați polarizat prin agenda josnică pe care o promovați. Vreți ca AUR să fie scos în afara legii? Păi atunci ar trebui să scoateți în afara legii și o parte din poporul acestei ţări, la fel ca idolii dumneavoastră ideologici. Vă mai place acum democrația, domnilor de la USR?

Back to top button