InternaționalȘtirile 60m.RO

Fostul secretar de stat al SUA: Raportul OMS asupra originii coronavirusului este o mascaradă

Fostul secretar de stat Mike Pompeo atacă dur la OMS după apariția raportului asupra originii COVID-19. Acesta susține că documentul este o „mascaradă” și o continuare a „campaniei de dezinformare” a Partidului Comunist Chinez și a Organizației Mondiale a Sănătății.

Pompeo afirmă că, din cauza propagandei OMS, Statele Unite ale Amercii și-a retras sprijinul pentru această organizație în timpul președinției lui Donald Trump. Acesta a mai spus dispune de probe ce ar demonstra că -CoV-2 ar proveni de la Institutul de virusologie din Wuhan, oraşul chinez unde au fost detectate primele cazuri cunoscute de COVID-19 la sfârşitul lunii decembrie 2019.

Teza unui incident de laborator este considerată însă „extrem de improbabilă” în raportul experţilor OMS însărcinaţi cu ancheta asupra originii pandemiei. Potrivit unor elemente ale raportului a cărui copie AFP a putut-o obţine luni, autorii săi consideră „de la probabilă la foarte probabilă” transmiterea virusului la om de către un animal intermediar.

Back to top button