Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Coronavirus: Stare de urgență în Republica Moldova pentru două luni

Parlamentul de la Chişinău a votat miercuri instituirea stării de urgenţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru două luni, în perioada 1 aprilie-30 mai. Proiectul de lege a fost inițiat de deputații PSRM și a fost criticat de opoziție, care a propus ca starea de urgență să fie instituită inițial pentru 15 zile, scrie Radio Chișinău.

Potrivit sursei citate, parlamentarii din opoziție i-au acuzat cei socialiști că, de fapt, ar încerca să blocheze procesele politice și nu să adopte măsuri sanitare eficiente împotriva răspândirii infectărilor cu COVID-19.

Pe perioadă stării de urgenţă, propusă de deputaţii socialişti şi susţinută de aliaţii lor din Platforma Pentru Moldova, din care face parte şi grupul Şor, Comisia pentru Situaţii Excepţionale ar urma să emită dispoziţii privind instituirea unui regim special de intrare şi ieşire din ţară, a unui regim special de circulaţie, de carantină şi de lucru în toate entităţile.

De asemenea, pe perioada stării de urgenţă ar urma să fie interzise toate întrunirile şi manifestaţiile publice în masă.

Back to top button