Social

LIVE România în stradă: Mii de oameni protestează pentru a treia zi la rând în marile orașe

Mii de oameni protestează pentru a treia seară la rând împotriva guvernanţilor şi a președintelui Klaus Iohannis. Cei mai mulţi cer libertate şi au pornit în marş din Piața Universității spre sediul MAI.

Protestatarii au steaguri tricolore, vuvuzele şi fluiere şi scandează ”Libertate, Jos Arafat, Jos Klaus Iohannis, Ieșiți din casă dacă vă pasă, Jos Guvernul, Ne-am trezit, Abogaţi Legea 55”, sunt doar câteva dintre solicitrile protestatarilor.

”Libertate, te iubim/ Ori învingem, ori murim”, ”Jos dictatura”, ”Jos cu starea de alertă” se scandează pe străzile Capitalei. Protestatarii cer demisia lui Raed Arafat.

Proteste similare au loc în mai multe oraşe ale ţării.

La Buzău, sute de persoane s-au strâns în Piaţa Dacia şi apoi au pornit în marş către Prefectură.

La Constanţa la protest participă aproximativ 500 de persoane, pentru a treia zi consecutiv.

Câteva sute de persoane protesteză şi la Galaţi.

La Piteşti, aproximativ o sută de persoane s-au strâns în Piaţa Primăriei.

La Ploieşti, aproximativ 500 de protestatari au plecat în marş pe străzile oraşului. Ei s-au adunat în piaţa din faţa sediului Prefecturii, în centrul oraşului, şi manifestează paşnic, nefiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine.

În municipiul Braşov, aproximativ 500 de protestatari s-au adunat în faţa sediului Prefecturii, au plecat în marş către Centrul Civic, după care au pornit din nou către piaţa din faţa Prefecturii.

La Alba Iulia peste 1000 de oameni au mărșăluit pe străzile orașului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button