PoliticăȘtirile 60m.RO

Deputată AUR, întrebare pentru Vlad Voiculescu: Care sunt cifrele reale ale celor infectați cu SARS Cov-2?

Raisa Enachi, deputată AUR, a adresat o interpelare către ministrul Sănătății Vlad Voiculescu pentru a obține clarificări și răspunsuri la îngrijorările cetățenilor. Printre subiectele acoperite se numără informații despre cifrele reale ale pandemiei, progresul privind îmbunătățirea capacității sistemului sanitar de a face față pandemiei și demararea procedurii de testare în masă.

Raisa Enachi utilizează pârghiile parlamentare – interpelarea, în acest caz, pentru a cere răspunsuri de la ministrul Vlad Voiculescu privind teme de interes pentru cetățeni. „Politic și civic, e datoria noastră să căutăm adevăruri și soluții dincolo de propaganda oficială, ilogică, contradictorie și superficială”, a declarat deputata AUR.

Redăm mai jos întrebările adresate ministrului Sănătății de către deputata Raisa Enachi:

  • Ați mai fost ministrul sănătății și în guvernul Cioloș. Știați încă de atunci limitele sistemului sanitar, ale personalului avut la dispoziție și ale resurselor de care acesta beneficiază. Este posibil ca odată revenit în aceiași funcție să aveți un plan de redresare pentru ca banii transferați din contribuțiile la sistemul public de sănătate, din salariile tuturor angajaților, să nu mai ajungă intr-un sac fără fund, de exemplu? Ni-l puteți prezenta?
  • Aveți idee care sunt cifrele reale ale celor infectați cu SARS Cov-2?
  • Cum intenționați să rezolvați situația paturilor din ATI, fără să ne mai plângem că am fost luați prin surprindere de valul trei?
  • Vă gandiți să discutați și cu colegi ministri din alte state care ar putea să vă ofere soluții privind testarea în masă, nu credeți că ar fi chiar util, având în vedere că în unele state acest lucru și-a dovedit eficiența?
  • Domnule ministru, cunoașteți numărul populației care e deja imunizată și dacă da, care este acesta?

Back to top button