PoliticăȘtirile 60m.RO

Claudiu Târziu (AUR): România este victima unei operațiuni care vrea să transforme statul român într-unul xenofob, rasist și antisemit

Claudiu Târziu, copreședintele AUR a reacționat de la tribuna Parlamentului în cazul amenințărilor antisemite primite de actrița Maia Morgenstern. Senatorul a reiterat faptul că la baza formațiunii politice pe care o reprezintă se află patru piloni, dintre care unul este credința creștină, incompatibilă cu orice pornire rasistă, xenofobă și antisemită.

Claudiu Târziu afirmă că această înscenare arată faptul că România este în acest moment victima victima unei operațiuni speciale de compromitere, care vrea să transforme statul român într-un stat xenofob, rasist și antisemit, a spus, luni, în plenul Senatului, co-președintele AUR, senatorul Cladiu Târziu, potrivit rostonline.ro.

Redăm mai jos textul declarației rostite de co-președintele AUR în plenul Senatului:

România este victima unei operațiuni speciale de compromitere, care este desfășurată de forțe mai mult sau mai puțin vizibile, o operațiune care vrea să transforme statul român într-un stat xenofob, rasist și antisemit. O operațiune care, în acest sens, a luat ca primă țintă partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

AUR este acuzat, de la cel mai înalt nivel, că este un partid neofascist, antisemit. Precizez, dacă ar fi fost vorba doar despre acest partid, pe care îl reprezint, nu aș fi luat cuvântul în ședința noastră, dar mi se pare că ținta finală este țara și țara trebuie apărată.

De fapt, prin această operațiune, noi suntem puși în conflict cu comunitatea internațională, care apără anumite valori și principii. Noi, ca țară. Bineînțeles și noi ca partid, AUR. De asemenea, aș preciza, partidul AUR are în doctrină, programul său politic și statutul său prevăzută ca valoare cardinală CREDINȚA CREȘTINĂ, din acest motiv nu poate fi un partid rasist, xenofob și antisemit.

Nu dau detalii, pentru că cine vrea poate să meargă mai departe și să afle de ce nu poate să fie un astfel de partid. Niciuna dintre acțiunile noastre politice publice, niciun document programatic al nostru nu arată că am fi astfel.

Închei spunând că mi se pare extrem de grav că persoane care dețin funcții înalte în statul român vehiculează astfel de aserțiuni, astfel de calomnii împotriva AUR și, deci, a României. Pentru că, partidul AUR este a patra forță politică în România, este un partid parlamentar, iar dacă în Parlament a pătruns un astfel de partid care merită pus la stâlpul infamiei înseamnă că și România trebuie pusă la stâlpul infamiei. Ceea ce este de neacceptat.

În concluzie, considerăm- noi, AUR-că orice persoană care acuză în mod gratuit și nefondat orice formațiune și orice persoană de antisemitism, rasism și xenofobie se face vinovată, la fel de vinovată, ca o persoană care dovedește antisemitism, xenofobie și rasism”, a spus, luni, co-președintele AUR, în plenul Senatului, senatorul Claudiu Târziu.

Back to top button