JUSTIȚIE

Șef din Poliția Locală Iași, reținut pentru violarea unei fetițe de 11 ani

Șeful Serviciului Poliția Călare din Iaşi a fost reținut pentru viol și agresiune sexuală. O față de doar 11 ani ar fi victima bărbatului. Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au făcut două percheziții, iar mai apoi l-au condus pe Tiberiu Cebotaru la audieri, informează TVR.

Şeful Serviciului Poliţia Călare din Iași, Tiberiu Cebotaru, a fost reținut ieri de politiști pentru 24 de ore, pentru viol, agresiune sexuală și exercitarea unei profesii fără drept.

Tiberiu Cebotaru ar fi predat cursuri de echitație în Miroslava, contra cost. La acestea ar fi participat mai mulți minori, printre care și o adolescentă. Pe cea din urmă, polițistul local ar fi agresat-o sexual și violat-o. De această poveste au aflat colegii lui și au început o anchetă.

„În perioada septembrie-octombrie 2022, o persoană de gen masculin, instructor de echitație, profitând de rolul său de antrenor și de vulnerabilitatea persoanei vătămate minore, în vârstă de 11 ani, prin constrângere fizică (amenințare cu un cuțit) și psihică, în timpul cursurilor, ar fi supus-o la trei raporturi sexuale, în trei împrejurări diferite.

Anterior, în perioada ianuarie 2021 – mai 2022, cu ocazia cursurilor de echitație desfășurate, aceeași persoană, profitând de autoritatea sa și de vulnerabilitatea aceleiași persoane vătămate minore, ar fi supus-o pe aceasta la acte de natură sexuală, prin constrângere psihică, atingând-o în zonele intime în timpul cursurilor”, susțin procurorii.

Conform sursei citate, în plus, bărbatul ar fi oferit cursuri de echitație, deşi nu deţinea niciun fel de autorizație în acest sens, iar, în anul 2022, aceeași persoană le-ar fi determinat pe alte persoane vătămate să achiziționeze un cal contra unei sume de bani, ascunzându-le cumpărătorilor faptul că acea cabalină nu i-ar fi aparţinut.

Bărbatul susține că totul e o înscenare

Potrivit informațiilor apărute în presa locală, colegii de la Poliţia Locală l-au descris drept un bun profesionist și un coleg cumsecade. Mai mult decât atât, potrivit unor surse citate în presa locală, se pare că bărbatul ar fi spus că a căzut într-o capcană ce a plecat de la vânzarea unui cal. Mai precis, Cebotaru ar fi vândut un cal unei familii de afaceriști. Ulterior, ar fi fost ceva probleme legate de tranzacție. Este posibil ca, după această afacere, polițistul local să fie acuzat de înșelăciune.

Tiberiu Cebotaru a terminat Facultatea de Medicină Veterinară, dar lucrează de ceva vreme ca polițist local. Acesta deține două terenuri, o casă și un apartament în Iași și încasează aproximativ 8.000 de lei lunar, salariu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button